Medvehagymás túrós csiga - Elronthatatlan, és 15 perc alatt kész
Ha egyszer kipróbálod, készülj fel rá, hogy a család tavasszal minden hétvégén kérni fogja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrós csigát a tavasz egyik első hírnökével, a medvehagymával különösen ízletessé teheted. Ha egyszer kipróbálod, utána rendszeresen számításba veszed majd a menü tervezésekor. A sós sütit juhtúróval is készítheted. Kard Éva receptjével garantált a siker.

Túrós csiga

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 levél medvehagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát mosd meg, vágd apróra. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. Szórd meg a túróval, majd a tetejére dobd a medvehagymát. Ízlés szerint sózd és borsozd. A töltelékkel megszórt tésztát szorosan tekerd fel úgy, mint ahogy a bejglit szoktad.

Éles késsel szeleteld fel körülbelül kétcentisre, majd minden csigát nyomkodj le egy kicsit a kés lapjával. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá a csigákat egymástól kicsit távolabb. Tedd előmelegített sütőbe, és 220 fokon süsd szép pirosra. A sütőből kivéve hagyd kicsit hűlni, majd langyosan már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük