Illatos túrós, birsalmás süti
Omlós tészta szaftos töltelékkel
Ha a kissé fanyarkás birsalmát önmagában nem szereted, keverd túróval töltött pitébe!

Illatos túrós, birsalmás süti
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kellemes illatú, egészséges birsalma tökéletes alapanyaga kompótnak, krémlevesnek, befőttnek és különböző sütiknek is. Az egyik legjobb dolog, ami készülhet belőle, a túrós, birsalmás pite. Kard Éva receptjét érdemes követni.

Túrós, bisalmás süti

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 4 birsalma
  • 2 tojás
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Először főzd meg a birsalmát, mert teljesen ki kell hűteni, mielőtt a tésztára kerül. A gyümölcsöt pucold meg, távolítsd el a magházat, és darabold fel ízlés szerint. Ezután fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és vaníliás cukorral ízesített vízben főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Vigyázz, mert könnyen szétesik. A puhára főtt birsalmát hűtsd ki egészen, majd szedd ki a levéből, és alaposan csepegtesd le.

A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, add hozzá a vajat, majd kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, rakd hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, és béleld ki vele a piteformát. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a tölteléket.

Rakd egy tálba a túrót, a cukrot, a tojást, a tejszínt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás pudingport, és alaposan keverd össze. A piteformában lévő tésztán oszd el egyenletesen a birsalmát, majd óvatosan öntsd rá a túrós keveréket. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 percig. A sütőből kivéve hagyd a formában kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral a tetejét, majd szeleteld fel.

Ezt is szeretjük