Tejszínes-túrókrémes kosárka: nem baj, ha nem tudsz sütni

Jóval több, mint egy átlagos leveles tészta! A túrókrémes kosárka lágy, krémes és igazán gyümölcsös.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a túrókrémes kosárkával nem lesz sok dolgod. Vedd ki a tésztát a hűtőből, süsd meg, végül töltsd meg a krémmel. Ha Kovács Klaudia receptje alapján készíted, olyan lesz, mintha a nagyi csinálta volna. Kezdő konyhatündérek is sikerre viszik. 

Túrókrémes kosárka

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 csomag mirelit réteslap
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • friss gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit réteslapot vedd ki a mélyhűtőből legalább egy-két órával a süti összeállítása előtt. Csomagold ki, és ha felenged, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágd 10x10 centis négyzetekre. Két lapot kenj meg olajjal, és rakd muffinformába. Ragassz kettőt egymásra, hogy a tészta virágot formázzon. Ezután előmelegített sütőben, 190°C-on  süsd világosbarnára. Fontos tudni, ha nem elég meleg a sütő, akkor a tészta belseje nyers marad. Hagyd a virágokat kihűlni. 

A krémhez a tejszínt verd habosra, ha szükséges, tégy hozzá habfixálót. A túrót keverd össze a vaníliás cukorral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával, majd a tejszínt óvatosan forgasd bele. Az elkészült krémmel töltsd meg a kosárkákat, és díszítsd gyümölccsel ízlés és idény szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük