Omlós, egyben sült csirke olasz módra
Porold le a nagyi klasszikus, sült csirkés receptjét, és dobd fel egy kicsit némi bazsalikom, paradicsom és egy kis fehérbor segítségével!

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Hajfestés érintés nélkül: egy leleményes fodrász megoldotta »

Ez a vagány ruhadarab is visszatért a múltból: a mellény most így divatos »

A zöld teánál sokkal hatásosabb a fehér tea: méregtelenítő és tele van antioxidánssal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi vasárnapi ebéd, de tulajdonképpen bármelyik hétköznap összedobhatod, az előkészületekkel hamar megvagy, a munka nagyobb részét pedig a sütő végzi el helyetted.

Feldobhatod még egy kis erdei gombával, valamint olívabogyóval is, de így is nagyon finom fogás.

Toszkán paradicsomos csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 25 dkg szárított paradicsom
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A csirkét tisztítsd meg, aztán helyezd valami alkalmas tálcára, melyen jól tudsz majd vele dolgozni, és dörgöld át sóval jó alaposan. A petrezselymet, a fokhagymát és a bazsalikomot egy mozsárban törd össze, a vajat melegítsd fel egy kicsit, add hozzájuk, és ezzel a keverékkel is jó alaposan kend át a hús minden részét. Vedd elő a kedvenc csirkesütő edényed, és melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

A tál aljában helyezd el a szalonnát egyenletesen, majd erre rakd a húst, a paradicsomot szórd a csirkére és környékére, majd így told be a sütőbe. Körülbelül 10 perc eltelte után vedd le a hőfokot 180 fokra, locsold meg a húst egy kis fehérborral, szórj rá borsot ízlésednek megfelelően, majd fedd le az egészet, és úgy told vissza a sütőbe. Nagyjából 30 perc elteltével locsold rá a maradék fehérbort, aztán megint told vissza, és újabb fél óra után már kész is van a vacsora.

Csirkemelles receptek

Ha nem kaptál egész állatot, vagy a többi részét nem szereted, viszont a mellét nagyon, nézd meg képes cikkünket, tele van a kedvenceddel!

OLVASD EL EZT IS!

csirkesalata magvakkal lead
  • paradicsom
  • csirkemell

Csirkemell saláta

Ezt is szeretjük