A híres toszkán paradicsomleves receptje - A firenzei vendéglőkben pont így készítik
A toszkán konyha egyik legjobbja ez a különlegesen fűszerezett paradicsomleves.

toszkan-paradicsomleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha jártál már toszkán étteremben, és kóstoltad a bazsalikomos, fokhagymás paradicsomlevest, többé nem fogod elfelejteni az ízét. Idézd fel ezzel a recepttel az élményt! 

Még autentikusabb lesz a toszkán paradicsomleves, ha a kenyér helyett ciabattát teszel bele. Ha szereted a csípőset, ne hagyd ki belőle a chilit sem! Ennél a levesnél különösen fontos, hogy minőségi alapanyagokat használj.

toszkan-paradicsomleves-recept

Toszkán paradicsomleves

  • 1 kg paradicsom
  • 2 nagy szelet száraz kenyér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor újhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 35 perc

Hevíts kevés olívaolajat egy lábosban, majd rakd bele az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha elkezd pirulni, tedd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, és öntsd fel két deci vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, majd fedő nélkül, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig. 

Amikor a paradicsom elkezd szétesni, rakd a levesbe a felszeletelt, száraz kenyeret, locsold meg három evőkanál olívaolajjal, és szórd meg bazsalikommal. Szükség esetén önts még hozzá vizet. Főzd öt percig, majd húzd le a tűzről. Szórd meg reszelt parmezánnal, és locsolj még rá kevés olívaolajat.

Ezt is szeretjük