Szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot

A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen.

Toroskáposzta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj!

Toroskáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • savanyú káposzta savanyú káposzta 60.00
  • sertéscomb vagy lapocka dkg sertéscomb vagy lapocka
  • fokhagyma 50.00
  • 3 gerezd bors fokhagyma
  • 2.00 zsír teáskanál
  • zsír nagy hagyma 1.50
  • só evőkanál nagy hagyma
  • 1.00

  • teáskanál 1.00
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Dobd rá a felkockázott húst, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított fokhagymát. Először nagy lángon piríts rá kérget, majd vedd a hőt kicsire, és lefedve nagyjából fél óra alatt párold puhára. Általában elég levet ereszt, nem kell még plusz vizet önteni rá. Így sokkal finomabb is lesz.

Közben a káposztát szűrd le, ha túl savanyúnak találod, mosd át. Add a puha húshoz, és negyedóra alatt párold össze az egészet.

Tálald tejföllel, friss kenyérrel.

Péksütit is készíthetsz káposztával: a pirog laktató és nagyon finom.

Dinsztelt káposztával töltött pirog: rögtön dupla adaggal készítsd

A harapnivaló akkor lesz igazán finom, ha a lepirított káposztát bátran megfűszerezed az őrölt borssal.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük