Szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot
A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen.
A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj!
Toroskáposzta
Hozzávalók 4 személyre
- savanyú káposzta savanyú káposzta 60.00
- sertéscomb vagy lapocka dkg sertéscomb vagy lapocka
- fokhagyma 50.00
- 3 gerezd bors fokhagyma
- 2.00 zsír teáskanál
- zsír nagy hagyma 1.50
- só evőkanál nagy hagyma
- 1.00
só
- teáskanál 1.00
Elkészítés:
A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Dobd rá a felkockázott húst, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított fokhagymát. Először nagy lángon piríts rá kérget, majd vedd a hőt kicsire, és lefedve nagyjából fél óra alatt párold puhára. Általában elég levet ereszt, nem kell még plusz vizet önteni rá. Így sokkal finomabb is lesz.
Közben a káposztát szűrd le, ha túl savanyúnak találod, mosd át. Add a puha húshoz, és negyedóra alatt párold össze az egészet.
Tálald tejföllel, friss kenyérrel.
Péksütit is készíthetsz káposztával: a pirog laktató és nagyon finom.
Dinsztelt káposztával töltött pirog: rögtön dupla adaggal készítsd
A harapnivaló akkor lesz igazán finom, ha a lepirított káposztát bátran megfűszerezed az őrölt borssal.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció