Szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot

A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen.

toroskaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj!

Toroskáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • savanyú káposzta savanyú káposzta 60.00
  • dkg sertéscomb vagy lapocka sertéscomb vagy lapocka
  • 50.00 fokhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma bors
  • 2.00 zsír teáskanál
  • zsír nagy hagyma 1.50
  • evőkanál nagy hagyma
  • 1.00

  • 1.00 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Dobd rá a felkockázott húst, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított fokhagymát. Először nagy lángon piríts rá kérget, majd vedd a hőt kicsire, és lefedve nagyjából fél óra alatt párold puhára. Általában elég levet ereszt, nem kell még plusz vizet önteni rá. Így sokkal finomabb is lesz.

Közben a káposztát szűrd le, ha túl savanyúnak találod, mosd át. Add a puha húshoz, és negyedóra alatt párold össze az egészet.

Tálald tejföllel, friss kenyérrel.

Péksütit is készíthetsz káposztával: a pirog laktató és nagyon finom.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük