Szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot
A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen.
A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj!
Toroskáposzta
Hozzávalók 4 személyre
- savanyú káposzta savanyú káposzta 60.00
- dkg sertéscomb vagy lapocka sertéscomb vagy lapocka
- 50.00 fokhagyma
- 3 gerezd fokhagyma bors
- 2.00 zsír teáskanál
- zsír nagy hagyma 1.50
- evőkanál só nagy hagyma
- 1.00
só
- 1.00 teáskanál
Elkészítés:
A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Dobd rá a felkockázott húst, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított fokhagymát. Először nagy lángon piríts rá kérget, majd vedd a hőt kicsire, és lefedve nagyjából fél óra alatt párold puhára. Általában elég levet ereszt, nem kell még plusz vizet önteni rá. Így sokkal finomabb is lesz.
Közben a káposztát szűrd le, ha túl savanyúnak találod, mosd át. Add a puha húshoz, és negyedóra alatt párold össze az egészet.
Tálald tejföllel, friss kenyérrel.
Péksütit is készíthetsz káposztával: a pirog laktató és nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept