Gyors, tormás sonkatekercs: sokkal finomabb, mint a bolti
A házilag készített változatba biztos, hogy kevesebb tartósítószer és ízfokozó kerül.

- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »
- Az 53 éves Gillian Anderson elbűvölően nőies: ilyen natúr fotók rég készültek róla »
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
A karácsonyi ünnepkör ételei nem csupán halászléből, sültekből és illatozó süteményekből állnak, a legtöbb családban helyet kapnak a hidegtálak is. Ez utóbbit akár rendelheted is, de biztos, hogy finomabb lesz, ha te magad készíted. A kaszinótojás és a franciasaláta mellett ugyanis kétségkívül ez a hidegtálak veleje, a kedvenc csemege, így megéri az a kis idő, amit rászánsz.
Tormás sonkatekercs besamellel
Hozzávalók 4 személyre
- 10 szelet sonka
- 10 dkg ecetes, reszelt torma
- 20 dkg vaj
- 2 dl tej
- 10 dkg sajtkrém - natúr
- 2 dl főzőtejszín
- 4 csapott evőkanál liszt
- só, fehérbors
Elkészítés:
10 dkg vajat olvassz fel lassan egy lábosban, majd szórd rá a lisztet, és a meleg, de nem forró tűzhelyen keverd, míg ki nem fehéredik. Húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt és a hideg tejet, majd keverd az egészet csomómentesre. Tedd vissza melegedni, ízesítsd sóval, fehérborssal. Ha ezzel kész vagy, hagyd hűlni. Közben a maradék 10 dkg vajat verd habosra, majd add hozzá a reszelt tormát, a sajtkrémet és a már kihűlt besamelt. Dolgozd össze az egészet. Miután elkészültél a töltelékkel, porciózd a kiterített sonkákra, majd göngyöld fel őket. A tekercsek tetejére díszítésként kerülhet petrezselyemlevél, uborka vagy aprócska, félbevágott koktélparadicsom is.
Még több recept