Tonhalas, zöldséges tésztasaláta: könnyed nyári ebéd
A melegben különösen jólesik egy gyorsan összedobható, behűtött tésztasaláta. A tonhalas változat laktató és kiadós.

tonhalsalata
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor a kánikulában alig kívánsz valamit, gondolj a hűtőhideg, zöldségekkel teli tésztasalátára. Elkészítésének számtalan módja van, mindig variálhatsz egy kicsit a zöldségekkel, a fűszerezéssel. Igazi villámfogás, és 10 perc alatt megfő a tészta, tehát nem kell sokáig a forró konyhában ácsorogni. A tonhalas változat laktató és finom.

Tonhalas, zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 db lila hagyma
  • 1 doboz tonhal
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 0.5 fej saláta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd bő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot, a salátát és a lila hagymát mosd meg, majd vágd fel ízlésesen. A tonhalról öntsd le a levet, és villával törd össze egy kicsit, majd a kukoricát is csepegtesd le. 
 

Rakd egy a tálba a kifőtt tésztát, dobd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és locsold meg vele a tésztát. Végül add hozzá a tonhalat, és óvatosan forgasd össze az egészet. Tedd a hűtőbe egy-két órára, mert jó hidegen az igazi. 
A tonhalas tészta cukkinivel szintén nyerő, és ezt is percek alatt összedobod. 

Ezt is szeretjük