Tonhalas, zöldséges tésztasaláta: könnyed nyári ebéd
A melegben különösen jólesik egy gyorsan összedobható, behűtött tésztasaláta. A tonhalas változat laktató és kiadós.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
Amikor a kánikulában alig kívánsz valamit, gondolj a hűtőhideg, zöldségekkel teli tésztasalátára. Elkészítésének számtalan módja van, mindig variálhatsz egy kicsit a zöldségekkel, a fűszerezéssel. Igazi villámfogás, és 10 perc alatt megfő a tészta, tehát nem kell sokáig a forró konyhában ácsorogni. A tonhalas változat laktató és finom.
Tonhalas, zöldséges tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 db lila hagyma
- 1 doboz tonhal
- 1 doboz konzervkukorica
- 0.5 fej saláta
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát dobd bő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot, a salátát és a lila hagymát mosd meg, majd vágd fel ízlésesen. A tonhalról öntsd le a levet, és villával törd össze egy kicsit, majd a kukoricát is csepegtesd le.
Rakd egy a tálba a kifőtt tésztát, dobd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és locsold meg vele a tésztát. Végül add hozzá a tonhalat, és óvatosan forgasd össze az egészet. Tedd a hűtőbe egy-két órára, mert jó hidegen az igazi.
A tonhalas tészta cukkinivel szintén nyerő, és ezt is percek alatt összedobod.
Még több recept