10 perces tésztasaláta tonhallal és zöldségekkel
Nincs 300 kalória egy adag
A tonhalas tésztasalátát akkor is bátran bevetheted, ha épp fogyózol.

10 perces tésztasaláta tonhallal és zöldségekkel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szorít az idő, de tartalmas fogásra vágysz, a tonhalas tésztasaláta remek ötlet. Az alapja lehet penne, fusilli vagy farfalle. Ha a mediterrán ízvilágot szereted, ez is a kedvenced lesz. A tetejére joghurtos öntetet is tehetsz.

Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tészta
  • 1 konzerv tonhal
  • 3 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni, önts hozzá kevés olajat. Ha lobog, rakd hozzá a sót, dobd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A paradicsomot, a paprikát és a lilahagymát mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra.

Keverd össze egy tálban. Öntsd rá a balzsamecetet, az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Forgasd hozzá a tésztát, morzsold rá a lecsepegtetett tonhalat, és szórd rá az aprított petrezselymet. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor még reszelt sajttal is megszórhatod.

Ezt is szeretjük