Darált hússal töltött, göngyölt káposzta sütőben sütve - Fokhagymás tejföllel az igazi
Ez nem a hagyományos töltött káposzta, mégsem ér senkit csalódás.

Darált hússal töltött, göngyölt káposzta sütőben sütve - Fokhagymás tejföllel az igazi
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal kelendőbb lesz a kelkáposzta, ha nem főzeléket készítesz belőle, hanem megtöltöd fűszeres darált hússal. Ha különlegességre, újdonságra vágysz, ez a fogás kitűnő választás. Szórj a zöldség főzőlevébe kevés szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép, élénkzöld színe. A töltött, göngyölt kelkáposzta fokhagymás tejföllel leöntve minden igényt kielégít.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, majd éles késsel vágd ki a középső, vastagabb részt. Rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Szedd ki, majd csepegtesd le. A zsírt forrósítsd fel, szórd rá az apróra vágott vöröshagymát, majd süsd meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt, többször megkeverve párold puhára a húst körülbelül 20 perc alatt. A rizst főzd meg a szokásos módon körülbelül 12-15 perc alatt, és keverd a darált húshoz.

A káposztaleveleket terítsd ki, majd kanalazz rájuk a húsos-rizses masszából. Göngyöld össze őket, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Tálaláskor kínálj hozzá fokhagymás tejfölt. Ha senki sem diétázik, érdemes már sütés előtt meglocsolni a tejföllel.

Ezt is szeretjük