Darált hússal töltött, göngyölt káposzta sütőben sütve - Fokhagymás tejföllel az igazi

Ez nem a hagyományos töltött káposzta, mégsem ér senkit csalódás.

Darált hússal töltött, göngyölt káposzta sütőben sütve - Fokhagymás tejföllel az igazi
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokkal kelendőbb lesz a kelkáposzta, ha nem főzeléket készítesz belőle, hanem megtöltöd fűszeres darált hússal. Ha különlegességre, újdonságra vágysz, ez a fogás kitűnő választás. Szórj a zöldség főzőlevébe kevés szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép, élénkzöld színe. A töltött, göngyölt kelkáposzta fokhagymás tejföllel leöntve minden igényt kielégít.

Töltött kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, majd éles késsel vágd ki a középső, vastagabb részt. Rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Szedd ki, majd csepegtesd le. A zsírt forrósítsd fel, szórd rá az apróra vágott vöröshagymát, majd süsd meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt, többször megkeverve párold puhára a húst körülbelül 20 perc alatt. A rizst főzd meg a szokásos módon körülbelül 12-15 perc alatt, és keverd a darált húshoz.

A káposztaleveleket terítsd ki, majd kanalazz rájuk a húsos-rizses masszából. Göngyöld össze őket, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Tálaláskor kínálj hozzá fokhagymás tejfölt. Ha senki sem diétázik, érdemes már sütés előtt meglocsolni a tejföllel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük