Túrós, parmezános töltött cukkinivirág: fantasztikus nyári finomság
Az olasz konyha egyik nagy nyári kedvence a töltött cukkinivirág, amibe ízlésedtől függően szinte bármi kerülhet.

toltott-cukkinivirag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csempéssz toszkán hangulatot a konyhádba az ízletesen elkészíthető cukkinivirággal! Az olaszok sokszor ricottával töltik, de fűszeres túróval is isteni. Fontos, hogy bánj vele óvatosan, mert nagyon sérülékeny, könnyen szakad, és lehetőleg a vásárlás napján használd is fel.  

Töltött cukkinivirág receptje

Hozzávalók:

  • 10 db cukkinivirág
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • zöldfűszerek
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinivirágokból a bibéket távolítsd el, majd mosd meg, és csepegtesd le. A túrót nyomkodd össze villával, lazíts rajta egy kicsit tejföllel, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel. A bazsalikom és az oregánó jól illik hozzá.  


A virágokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a túrós masszával, szórd meg reszelt parmezánnal. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 10-15 percig. 
A cukkini a sütőben szinte krémesre sül. Dobd fel izgalmas fűszerekkel, és köretként is bevetheted. 

Ezt is szeretjük