Túrós, parmezános töltött cukkinivirág: fantasztikus nyári finomság

Az olasz konyha egyik nagy nyári kedvence a töltött cukkinivirág, amibe ízlésedtől függően szinte bármi kerülhet.

toltott-cukkinivirag
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csempéssz toszkán hangulatot a konyhádba az ízletesen elkészíthető cukkinivirággal! Az olaszok sokszor ricottával töltik, de fűszeres túróval is isteni. Fontos, hogy bánj vele óvatosan, mert nagyon sérülékeny, könnyen szakad, és lehetőleg a vásárlás napján használd is fel.  

Töltött cukkinivirág receptje

Hozzávalók

  • 10 db cukkinivirág
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • zöldfűszerek
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinivirágokból a bibéket távolítsd el, majd mosd meg, és csepegtesd le. A túrót nyomkodd össze villával, lazíts rajta egy kicsit tejföllel, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel. A bazsalikom és az oregánó jól illik hozzá.  


A virágokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a túrós masszával, szórd meg reszelt parmezánnal. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 10-15 percig. 
A cukkini a sütőben szinte krémesre sül. Dobd fel izgalmas fűszerekkel, és köretként is bevetheted. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük