Töltött csirkecomb ropogósra sütve: a májas krém igazán különleges

A májas krémmel töltött csirkecomb gazdag, laktató hétvégi ebéd lehet.

Töltött csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres, májas krémmel töltött csirkecomb nem csak ettől a puha keveréktől, hanem a ropogósra sült bőrtől is ellenállhatatlan. Az elkészítéséhez nem kell különösebb kézügyesség, egyszerűen a bőr alá juttasd a keveréket.

Töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 egész csirkecomb
  • 3 dl tej
  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és pirospaprikával, kend meg kevés olajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amíg a hús pácolódik, készítsd elő a többi hozzávalót.

A szikkadt zsemléket tépd nagyobb darabokra, és öntsd rájuk a tejet. Várd meg, amíg a zsemlék a tejet magukba szívják, és csavard ki őket. A hagymát kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc kevergetés után a felkockázott májat. Szórd meg borssal, majoránnával, rozmaringgal, néhány perc alatt pirítsd meg, és add a kicsavart zsemléhez. Üsd bele a tojást, szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel, és gyúrd alaposan össze. A májas keveréket oszd el a csirkecombok bőre alatt.

A megtöltött húsokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpirulhasson.

Csirkemájból finom, omlós levesbetét is készülhet.

Isteni, laktató májgaluskaleves: garantáltan átmelegít a hűvös napokon

A májgaluska lelke a dinsztelt hagyma és a petrezselyem, de nem csak az íze számít, az állaga is, akkor jó, ha nem esik szét, de nem is kemény.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük