Töltött csirkecomb ropogósra sütve: a májas krém igazán különleges

A májas krémmel töltött csirkecomb gazdag, laktató hétvégi ebéd lehet.

toltott csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fűszeres, májas krémmel töltött csirkecomb nem csak ettől a puha keveréktől, hanem a ropogósra sült bőrtől is ellenállhatatlan. Az elkészítéséhez nem kell különösebb kézügyesség, egyszerűen a bőr alá juttasd a keveréket.

Töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 egész csirkecomb
  • 3 dl tej
  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és pirospaprikával, kend meg kevés olajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amíg a hús pácolódik, készítsd elő a többi hozzávalót.

A szikkadt zsemléket tépd nagyobb darabokra, és öntsd rájuk a tejet. Várd meg, amíg a zsemlék a tejet magukba szívják, és csavard ki őket. A hagymát kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc kevergetés után a felkockázott májat. Szórd meg borssal, majoránnával, rozmaringgal, néhány perc alatt pirítsd meg, és add a kicsavart zsemléhez. Üsd bele a tojást, szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel, és gyúrd alaposan össze. A májas keveréket oszd el a csirkecombok bőre alatt.

A megtöltött húsokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpirulhasson.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük