Maradék péksütiből készül az egyik legfinomabb levesbetét - Borsodban így készítik

Jóllaksz egy tányér levestől, ha a hús mellett száraz péksütikből készülő tölteléket is főzöl bele.

Töltelék húslevesben

Ha ettél már Borsodban húslevest, akkor tudod, hogy ott töltelékkel együtt főzik. Ez remek ötlet száraz péksütik újrahasznosítására. Négy-öt szelet zsemléből, kifliből vagy akár kenyérszeletekből is készítheted. Fantasztikus, ahogy a levesben a töltelék átveszi a fűszerek ízét. 

Töltelék húslevesben

Hozzávalók

  • 4 szelet/db péksütemény
  • 20 dkg gomba
  • 3 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A péksüteményeket áztasd vízbe, majd jól csavard ki. A gombát, a hagymát pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a gombát, sózd, borsozd, és pirítsd a zsírjára.

Keverd hozzá a péksüteményt, dolgozd hozzá a tojásokat és az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég ízes, dobj még hozzá sót vagy borsot. Formázd meg, csomagold folpack fóliába, a két végére köss csomót, és tedd a levesbe. Ha marhahúslevest főzöl, körülbelül félidőben tedd hozzá. Csirkehúslevesnél belerakhatod a zöldségekkel együtt. A lényeg, hogy körülbelül másfél órán át főzd, közben forgasd át. Amikor jól megpuhul, kiveheted a levesből. 
Ha még mindig van maradék száraz zsemléd, készíts belőle isteni bundás édességet!

Ezt is szeretjük