Maradék péksütiből készül az egyik legfinomabb levesbetét - Borsodban így készítik
Jóllaksz egy tányér levestől, ha a hús mellett száraz péksütikből készülő tölteléket is főzöl bele.
Ha ettél már Borsodban húslevest, akkor tudod, hogy ott töltelékkel együtt főzik. Ez remek ötlet száraz péksütik újrahasznosítására. Négy-öt szelet zsemléből, kifliből vagy akár kenyérszeletekből is készítheted. Fantasztikus, ahogy a levesben a töltelék átveszi a fűszerek ízét.
Töltelék húslevesben
Hozzávalók
- 4 szelet/db péksütemény
- 20 dkg gomba
- 3 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A péksüteményeket áztasd vízbe, majd jól csavard ki. A gombát, a hagymát pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a gombát, sózd, borsozd, és pirítsd a zsírjára.
Keverd hozzá a péksüteményt, dolgozd hozzá a tojásokat és az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég ízes, dobj még hozzá sót vagy borsot. Formázd meg, csomagold folpack fóliába, a két végére köss csomót, és tedd a levesbe. Ha marhahúslevest főzöl, körülbelül félidőben tedd hozzá. Csirkehúslevesnél belerakhatod a zöldségekkel együtt. A lényeg, hogy körülbelül másfél órán át főzd, közben forgasd át. Amikor jól megpuhul, kiveheted a levesből.
Ha még mindig van maradék száraz zsemléd, készíts belőle isteni bundás édességet!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció