Tökkel sült, nagyon hagymás csirkecomb: egyszerre omlós és szaftos

A tökkel, hagymával sült csirkecombbal nem megy el sok időd. Csak dobj mindent a tepsibe, utána pedig már a sütő mindent elintéz.

Tökkel, hagymával sült csirkecomb

Szezonban a szuperegészséges sütőtököt érdemes minél változatosabban belecsempészni a menübe. Süsd a csirkecomb és a sok hagyma mellett, hogy átvegye az ízüket és az illatukat. A tök mellé külön köret nem is kell. Ha elöl van a grilled, azon is elkészítheted. 

Tökkel, hagymával sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db sütőtök kisebb
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma a páchoz
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt vágd nagyobb darabokra, majd a megtisztított csirkecombbal, a kisebb darabokra vágott vöröshagymával és a felezett fokhagymával együtt rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a köménnyel, ízlés szerinti sóval, borssal, majd locsold meg vele a tököt és a húst. Rakj melléjük rozmaringágat. Önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy minden szépen megpiruljon. Közben a húst forgasd és locsolgasd. 
A sült csirke szerelmeseinek az írós pácban érlelt fokhagymás sült csirkecombok is biztos, hogy ízleni fognak.

Ezt is szeretjük