Így lesz tökéletes a petrezselymes újkrumpli: a tavasz kedvenc körete
Az újkrumpli lassan felváltja a régit, tehát itt az ideje, hogy készíts végre egy jó adag petrezselymes burgonyát!
![Tökéletes petrezselymes újkrumpli](https://kep.index.hu/1/0/3290/32908/329084/32908424_06a95513c405004919ced31a7aba1f31_wm.jpg)
A tavasz és a nyár talán legkedveltebb körete a petrezselymes újkrumpli. A burgonya ilyenkor sokkal üdébb, zamatosabb, magasabb a víztartalma, így kevésbé hizlal. Friss zöldfűszerekkel verhetetlen, a legtöbbször talán petrezselyemmel készül. Vaj helyett akár zsírt is rakhatsz a krumpli alá.
Petrezselymes újkrumpli
Hozzávalók
- 60 dkg újkrumpli
- 2 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
Az újkrumplit kapargasd meg késsel, hogy lejöjjön a héja. Hámozni még nem kell, a kisebbeket hagyhatod egyben, a nagyobbakat vágd kettő-négy részre. Alaposan mosd meg, és szárogasd meg papírtörlővel. A petrezselymet aprítsd fel.
Rakd egy nagyobb lábosba a vajat, olvaszd fel, majd dobd rá a krumplit. Közepes lángon, fedő alatt pirítsd meg, majd sózd meg, és párold puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Lehetőleg ne kevergesd, inkább csak rázogasd az edényt, mert a krumpli könnyen törik. Ha szükséges, adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Amikor a krumpli már puha, szórd meg a petrezselyemmel, és óvatosan forgasd össze, majd pirítsd még egy-két percig.
Az újkrumplit érdemes sütve is kipróbálni, mustárral fenséges lesz.
Még több recept