Így lesz tökéletes a rozé kacsamell: először kérget süss a húsra
A rozé kacsamell a nevét a belsejéről kapta, amely sütés után még rózsaszínes marad.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
A tökéletes rozé kacsamell titka a megfelelő sütési idő. Attól függően, mennyire szeretnéd átsütni, 10-15 percig kell a sütőben tartanod a húst, ha pedig teljesen átsütve szereted csak, akkor egy kicsit tovább. Ha van olyan öntöttvas serpenyőd, ami a sütőt is jól bírja, abban készítsd, és akkor mosogatni is kevesebbet kell majd utána.
A tökéletes rozé kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 kacsamell
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamellek bőrét éles késsel keresztben vágd be néhány helyen, de vigyázz, a húst ne sértsd fel. Ezután mindkét oldalát dörzsöld be sóval és borssal.
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A kacsamelleket tedd hideg, száraz serpenyőbe a bőrükkel lefelé, és közepes lángon hat-nyolc perc alatt pirítsd meg. Ekkor fordítsd meg őket, és a húsos felüket is pirítsd fél percig. A keletkező zsírt öntsd le róluk, és tedd félre.
Az elősütött húsokat told forró sütőbe. Legjobb, ha a serpenyőben maradnak, de ha ez nem megoldható, át is pakolhatod őket egy tepsibe. A sütési idő attól függ, mennyire szeretnéd átsütve: rare állapothoz 10 perc kell, rozéhoz 15, teljesen átsütve 18: így is nagyon finom, de akkor már nem lesz rozé a kacsamell. A sütési idő végeztével vedd ki a sütőből, pihentesd tíz percig, és csak utána tálald. Ne takard le alufóliával, mert akkor megpuhul a bőre!
A kisült kacsazsírból akár egy foszlós káposztás pogácsa tésztájába is kerülhet.
Még több recept