Így lesz tökéletes a rozé kacsamell: először kérget süss a húsra
A rozé kacsamell a nevét a belsejéről kapta, amely sütés után még rózsaszínes marad.

A tökéletes rozé kacsamell titka a megfelelő sütési idő. Attól függően, mennyire szeretnéd átsütni, 10-15 percig kell a sütőben tartanod a húst, ha pedig teljesen átsütve szereted csak, akkor egy kicsit tovább. Ha van olyan öntöttvas serpenyőd, ami a sütőt is jól bírja, abban készítsd, és akkor mosogatni is kevesebbet kell majd utána.
A tökéletes rozé kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 kacsamell
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamellek bőrét éles késsel keresztben vágd be néhány helyen, de vigyázz, a húst ne sértsd fel. Ezután mindkét oldalát dörzsöld be sóval és borssal.
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A kacsamelleket tedd hideg, száraz serpenyőbe a bőrükkel lefelé, és közepes lángon hat-nyolc perc alatt pirítsd meg. Ekkor fordítsd meg őket, és a húsos felüket is pirítsd fél percig. A keletkező zsírt öntsd le róluk, és tedd félre.
Az elősütött húsokat told forró sütőbe. Legjobb, ha a serpenyőben maradnak, de ha ez nem megoldható, át is pakolhatod őket egy tepsibe. A sütési idő attól függ, mennyire szeretnéd átsütve: rare állapothoz 10 perc kell, rozéhoz 15, teljesen átsütve 18: így is nagyon finom, de akkor már nem lesz rozé a kacsamell. A sütési idő végeztével vedd ki a sütőből, pihentesd tíz percig, és csak utána tálald. Ne takard le alufóliával, mert akkor megpuhul a bőre!
A kisült kacsazsírból akár egy foszlós káposztás pogácsa tésztájába is kerülhet.
Sokáig puha káposztás pogácsa: jó sok borssal lesz igazán finom
A réteges káposztás pogácsa magában is finom, de nyugodtan kínálhatod sült kacsacomb mellé is köretként.
Elolvasom