A tökéletes rántott máj ropogós bundában: egy trükkje van az elkészítésének
Ha néhány trükköt észben tartasz, te is tökéletes rántott májat készíthetsz.
A rántott máj olcsó, házias, és tele van vassal, ásványi anyagokkal. A tökéletes eredmény elérése érdekében panírozás előtt áztasd fokhagymás tejbe néhány órára. Készítheted sertés- csirke- vagy pulykamájból is, ízlés dolga, ki melyiket szereti jobban.
A tökéletes rántott máj
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg máj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3.5 dl tej
- 3 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg a hártyáitól, és darabold fel. Egy tálba öntsd bele a tejet, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és tedd bele a májat. Hagyd benne pihenni két-három órát vagy akár egy egész éjszakát is.
Az így előkészített májakat panírozd be előbb lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Finom mozdulatokkal panírozd, ne nyomkodd bele a húsba. Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már elég meleg, tegyél bele egyszerre annyi májat, amennyi kényelmesen elfér benne. Egy perc múlva fordítsd meg, és kisebb lángon süsd át további négy-öt perc alatt. A kisült májakat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a zsiradékot.
A csirkemájból isteni finom szendvicskrém is válhat: sokkal finomabb lesz, mint a bolti.
Kép: Julia Nagy / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció