Így készül a tökéletes húsvéti sonka: fűszerek is kerülnek a főzővízbe

A húsvéti sonka úgy lesz tökéletes, ha a főzővizébe fűszereket is teszel.

tokeletes husveti sonka
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes húsvéti sonka főzésének két titka van: a fűszerezés és a főzési idő. Hagyományosan azt szokták mondani, hogy ahány kilós a sonka, annyi órát főjön. A főzővizét mindenképp tedd el, mert sokféle ételbe lesz még jó később: a káposztás paszuly például elképzelhetetlen nélküle. A maradék sonkát használd fel egy jó sonkás tésztához!

A tökéletes húsvéti sonka

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg kötözött sonka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 babaérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát előző este áztasd hideg vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet, mérd meg, és annyi friss, hideg vízben, amennyi ellepi, tedd fel főni. A vízbe tegyél egy megpucolt, de egészben hagyott hagymát, fokhagymagerezdeket, babérlevelet és egész borsot. Semmiképp ne sózd, hiszen a sonka önmagában is elég sós. Kis lángon főzd annyi órát, ahány kilós a sonka. Félidőben megpucolt és hasábokra vágott sárgarépát és fehérrépát is dobhatsz mellé.

 

A főzési idő végén vedd ki a vízből, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, csavard alufóliába, és így tedd be a hűtőbe. Másnap könnyedén szeleteld. A főzővizét adagonként fagyaszd le.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük