Így készül a tökéletes főtt kukorica: otthon is ehetsz olyat, mint a strandon

Nincs nyár és strandolás főtt kukorica nélkül. Legyen a tiéd is tökéletes, tehát édes és roppanós!

tokeletes-fott-kukorica
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tökéletes kukoricát választasz, már nyert ügyed van. A zsenge csemegekukorica az igazán finom, hisz kellemesen édes, ráadásul gyorsabban megfő, mint a magas keményítőtartalmú takarmánykukorica. Fűszerezni sem nagyon kell, csak sóval is remek csemege. Érdemes azonban vajjal megkenve is kipróbálni. 

Tökéletes főtt kukorica

Hozzávalók

  • 6 cső kukorica
Recept idők

Elkészítés:

Vásárláskor jól nézd meg a kukoricákat. Csak világosabb szemű, egészséges, telt csöveket válassz. Ha könnyen bele tudod mélyeszteni a körmödet a szemekbe, akkor bátran megveheted. Ha lehet, még a vásárlás napján főzd is meg.

A kukoricáról távolítsd el a csuhét, és tisztítsd meg a szálaktól is. A zöld héjakkal együtt mosd meg. A nagyobb csöveket érdemes kettétörni. A fazék aljára rakd a héjak felét, arra tedd a kukoricát, majd fedd be a maradék csuhéval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent. 


Közepes lángon főzd meg a kukoricát 15-30 perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, ellenőrizd a szemeket. Szúrj az egyikbe egy hegyes kést, vagy kóstold meg. Ha puha, lezárhatod a tüzet. Lefedve, a vízben hagyd hűlni egy kicsit. Tálalás előtt sózd csak meg, így biztosan nem keményednek meg a szemek. 
A kukoricát próbáld ki grillezve is! Húsok mellé kiváló köret lehet. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük