Így készül a tökéletes főtt kukorica: otthon is ehetsz olyat, mint a strandon
Nincs nyár és strandolás főtt kukorica nélkül. Legyen a tiéd is tökéletes, tehát édes és roppanós!

tokeletes-fott-kukorica
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tökéletes kukoricát választasz, már nyert ügyed van. A zsenge csemegekukorica az igazán finom, hisz kellemesen édes, ráadásul gyorsabban megfő, mint a magas keményítőtartalmú takarmánykukorica. Fűszerezni sem nagyon kell, csak sóval is remek csemege. Érdemes azonban vajjal megkenve is kipróbálni. 

Tökéletes főtt kukorica

Hozzávalók

  • 6 cső kukorica
Recept idők

Elkészítés:

Vásárláskor jól nézd meg a kukoricákat. Csak világosabb szemű, egészséges, telt csöveket válassz. Ha könnyen bele tudod mélyeszteni a körmödet a szemekbe, akkor bátran megveheted. Ha lehet, még a vásárlás napján főzd is meg.

A kukoricáról távolítsd el a csuhét, és tisztítsd meg a szálaktól is. A zöld héjakkal együtt mosd meg. A nagyobb csöveket érdemes kettétörni. A fazék aljára rakd a héjak felét, arra tedd a kukoricát, majd fedd be a maradék csuhéval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent. 


Közepes lángon főzd meg a kukoricát 15-30 perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, ellenőrizd a szemeket. Szúrj az egyikbe egy hegyes kést, vagy kóstold meg. Ha puha, lezárhatod a tüzet. Lefedve, a vízben hagyd hűlni egy kicsit. Tálalás előtt sózd csak meg, így biztosan nem keményednek meg a szemek. 
A kukoricát próbáld ki grillezve is! Húsok mellé kiváló köret lehet. 

Ezt is szeretjük