Így lesz tökéletes a cukormáz: bevált tippek profi cukrászoktól
Cukormázzal bármilyen sütit mutatósabbá és finomabbá tehetsz. Ha így készíted, biztosan sikerül.

Így lesz tökéletes a cukormáz: bevált tippek profi cukrászoktól
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd a sütiket még vonzóbbá tenni, kreálj a tetejükre cukormázat. Néhány hozzávaló, egy kis kreativitás, és biztos a siker. A porcukor minősége is befolyásolja, hogy mennyit kell belőle használnod, így bátran kísérletezz! Körvonalazásra keményebb, kitöltéshez folyékonyabb változatot kell készítened.

Tökéletes cukormáz

Hozzávalók 12 szelethez:

Egyszerű cukormáz

  • 15 dkg porcukor
  • 5 teáskanál víz

Tojáshabos cukormáz

  • 1 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 2 csepp ecet
Recept idők

Elkészítés:

A legegyszerűbb mázhoz a porcukrot szitáld át, add hozzá a vizet, és jól keverd ki. Akkor jó, ha a massza homogén. Ha a máz túl kemény, hígítsd vízzel, amennyiben túl lágy, keverj még hozzá cukrot. A kész mázat megbolondíthatod gyümölcslével, szörppel, vagy különböző ételszínezékekkel is színezheted. Öntsd a sütire, majd gyorsan kend rá, mert hamar megköt.
 

Ha kekszeket dekorálnál, inkább ezt a változatot készítsd el. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét keverd ki a porcukorral. Pár csepp ecettől vagy citromlétől szép fényes lesz a máz. Habzsákba helyezve nyomd a tésztára. Gyorsan dolgozz, mert hamar darabossá válik, és akkor nem tudsz vele szépen dekorálni.

Ezt is szeretjük