Így lesz tökéletes a cukormáz: bevált tippek profi cukrászoktól

Cukormázzal bármilyen sütit mutatósabbá és finomabbá tehetsz. Ha így készíted, biztosan sikerül.

Így lesz tökéletes a cukormáz: bevált tippek profi cukrászoktól
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd a sütiket még vonzóbbá tenni, kreálj a tetejükre cukormázat. Néhány hozzávaló, egy kis kreativitás, és biztos a siker. A porcukor minősége is befolyásolja, hogy mennyit kell belőle használnod, így bátran kísérletezz! Körvonalazásra keményebb, kitöltéshez folyékonyabb változatot kell készítened.

Tökéletes cukormáz

Hozzávalók 12 szelethez

Egyszerű cukormáz

  • 15 dkg porcukor
  • 5 teáskanál víz

Tojáshabos cukormáz

  • 1 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 2 csepp ecet
Recept idők

Elkészítés:

A legegyszerűbb mázhoz a porcukrot szitáld át, add hozzá a vizet, és jól keverd ki. Akkor jó, ha a massza homogén. Ha a máz túl kemény, hígítsd vízzel, amennyiben túl lágy, keverj még hozzá cukrot. A kész mázat megbolondíthatod gyümölcslével, szörppel, vagy különböző ételszínezékekkel is színezheted. Öntsd a sütire, majd gyorsan kend rá, mert hamar megköt.
 

Ha kekszeket dekorálnál, inkább ezt a változatot készítsd el. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét keverd ki a porcukorral. Pár csepp ecettől vagy citromlétől szép fényes lesz a máz. Habzsákba helyezve nyomd a tésztára. Gyorsan dolgozz, mert hamar darabossá válik, és akkor nem tudsz vele szépen dekorálni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük