Így lesz tökéletes a cukormáz: bevált tippek profi cukrászoktól
Cukormázzal bármilyen sütit mutatósabbá és finomabbá tehetsz. Ha így készíted, biztosan sikerül.

Így lesz tökéletes a cukormáz: bevált tippek profi cukrászoktól
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

Az 54 éves modell alakja akár egy húszévesé: Elle Macpherson ilyen csinos »

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd a sütiket még vonzóbbá tenni, kreálj a tetejükre cukormázat. Néhány hozzávaló, egy kis kreativitás, és biztos a siker. A porcukor minősége is befolyásolja, hogy mennyit kell belőle használnod, így bátran kísérletezz! Körvonalazásra keményebb, kitöltéshez folyékonyabb változatot kell készítened.

Hozzávalók 12 szelethez:

Egyszerű cukormáz

  • 15 dkg porcukor
  • 5 teáskanál víz

Tojáshabos cukormáz

  • 1 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 2 csepp ecet
Recept idők

Elkészítés:

A legegyszerűbb mázhoz a porcukrot szitáld át, add hozzá a vizet, és jól keverd ki. Akkor jó, ha a massza homogén. Ha a máz túl kemény, hígítsd vízzel, amennyiben túl lágy, keverj még hozzá cukrot. A kész mázat megbolondíthatod gyümölcslével, szörppel, vagy különböző ételszínezékekkel is színezheted. Öntsd a sütire, majd gyorsan kend rá, mert hamar megköt.
 

Ha kekszeket dekorálnál, inkább ezt a változatot készítsd el. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét keverd ki a porcukorral. Pár csepp ecettől vagy citromlétől szép fényes lesz a máz. Habzsákba helyezve nyomd a tésztára. Gyorsan dolgozz, mert hamar darabossá válik, és akkor nem tudsz vele szépen dekorálni.

Ezt is szeretjük