Fűszeres fasírtgolyók tojással töltve: mindenki elkapkodja a hidegtálról
A tojással töltött fasírtgolyókat bátran rakhatod hidegtálra, nagyobb összejövetelekre is remek választás.


- A cipőddel kezdd, ha kitűnnél a tömegből: divatos tavaszi színek és fazonok, melyekkel nem maradsz észrevétlen »
- 6 rém egyszerű variáció a szélfútta hatású magas kontyra: a reggeli kapkodásban is simán összedobod »
- Az 50 feletti nők ellenállhatatlan vonzerejére mutat rá az olasz címlap: Brooke Shields és Helena Christensen irtó szexi »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Hogy néz ki egy női test közel 100 kilós fogyás után? A 31 éves nő bátran megmutatta, miután egészséges lett
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
Ha gyorsan szeretnél finom és kiadós ételt összedobni kisebb-nagyobb összejövetelre, a könnyen variálható fasírt praktikus választás lehet. Ne mindig a hagyományos változatot készítsd, tedd izgalmasabbá tojással töltve! Nagyon hasonlít a Stefánia-vagdaltra, csak a húst nem egyben kell megsütnöd.
Tojással töltött fasírtgolyók
Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 8 db főtt tojás
- 3 db zsemle
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat rakd forrásban lévő vízbe, és főzd meg 8-10 perc alatt. Öblítsd le hideg vízzel, és pucold meg. A zsemléket áztasd hideg vízbe, majd csavard ki. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a nyers tojásokat, a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, petrezselyemmel, pirospaprikával. Alaposan dolgozd össze a masszát.
A tojásokat forgasd meg kevés lisztben, és mindegyiket csomagold be a húsos keverékkel. Forgasd meg a húsos tojásokat a zsemlemorzsában, és rakd felforrósított olajba. Süsd meg körülbelül 15 perc alatt, közben többször forgasd meg. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Ne hagyd ki az édes, paradicsomos mázban sült fasírtot is, hihetetlenül szaftos lesz.
Még több recept