Fűszeres fasírtgolyók tojással töltve: mindenki elkapkodja a hidegtálról
A tojással töltött fasírtgolyókat bátran rakhatod hidegtálra, nagyobb összejövetelekre is remek választás.

tojassal-toltott-fasirtgolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél finom és kiadós ételt összedobni kisebb-nagyobb összejövetelre, a könnyen variálható fasírt praktikus választás lehet. Ne mindig a hagyományos változatot készítsd, tedd izgalmasabbá tojással töltve! Nagyon hasonlít a Stefánia-vagdaltra, csak a húst nem egyben kell megsütnöd. 

Tojással töltött fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 8 db főtt tojás
  • 3 db zsemle
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat rakd forrásban lévő vízbe, és főzd meg 8-10 perc alatt. Öblítsd le hideg vízzel, és pucold meg. A zsemléket áztasd hideg vízbe, majd csavard ki. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a nyers tojásokat, a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, petrezselyemmel, pirospaprikával. Alaposan dolgozd össze a masszát. 


A tojásokat forgasd meg kevés lisztben, és mindegyiket csomagold be a húsos keverékkel. Forgasd meg a húsos tojásokat a zsemlemorzsában, és rakd felforrósított olajba. Süsd meg körülbelül 15 perc alatt, közben többször forgasd meg. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Ne hagyd ki az édes, paradicsomos mázban sült fasírtot is, hihetetlenül szaftos lesz. 

Ezt is szeretjük