Ropogós bundában sült, tojással töltött fasírtgolyó: hidegen és melegen is nagyon finom
Ilyen a fasírtgolyó húsvéti változata! A fűszeres húsba tojás is kerül, így még finomabb és laktatóbb, tökéletesen beleillik az ünnepi menübe.

tojassal-toltott-fasirt
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

Nem mindegy a hajadnak, milyen a hajkeféd: eláruljuk, melyik típus mire való »

Lily Elsie volt a korai 20. század legtöbbet fotózott színésznője: az Edward-kor 5 legszebb nője »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fasírt sokféle változatban készülhet, sajtosan, zöldséggel, egészben, pogácsaként, és jószendvicsbe, főfogásnak körettel, sőt hidegtálra is. Az ünnepeken is jól jön, főleg, ha egy kicsit újítasz is a megszokott recepten. Ez a változat nagyon hasonlít a Stefánia-vagdaltra, csak a hús nem egyben sül. Készítheted sertésből vagy marhából, esetleg mindkettőből tehetsz bele. Amennyiben viszont a soványabb húsokat részesíted előnyben, csirkemell is lehet az alapja. 

Tojással töltött fasírtgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg tojás tölteléknek
  • 2 db zsemle
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 evőkanál zöldborsó (elhagyható)
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az öt tojást főzd forrástól számítva 10 percig, majd pucold meg. A zsemlét áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és rakd egy tálba. Add hozzá a két nyers tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a darált húst. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát, és jól dolgozd össze a masszát.

A főtt tojásokat forgasd lisztbe, és fedd be a húsos masszával. Ha szereted, borsót is rejthetsz bele. A legegyszerűbb, ha konzervet teszel bele, azt nem kell előtte párolni. Szórd meg zsemlemorzsával, majd rakd forró olajba a húsgolyókat, és süsd aranybarnára minden oldalukat. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Próbáld ki az édes, paradicsomos mázban sült fasírtot is, hihetetlenül szaftos lesz. 

Ezt is szeretjük