Serpenyős tojásos sült rizs: szupergyors kínai finomság otthon
A tojásos sült rizs akár köretnek, akár reggelinek is tökéletes választás.

tojasos-sult-rizs
Ez is érdekelhet

Végre nem kell otthon tanulni, de mit kezdjük a gyerekekkel? Kreatív tippek a szünidőre (x)

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

beauty and style

Lebontja a zsírt és formálja az alakot: az ultracontour kezelés jobb, mint a zsírleszívás »

Már nem a szabadidőnadrág hódít az otthoni karanténban: eszelős divattrend uralja az Instagramot »

Semmit nem változott a Folytassa… filmek szőke bombázója: a 82 éves Barbara Windsor még most is dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kínaiak sült rizse már az egész világon nagy kedvenc, ráadásul otthon sem bonyolult elkészíteni. A tetejére szórhatsz aprított petrezselymet vagy reszelt sajtot. Mirelit zöldségkeveréket is tehetsz a rizsre. Sőt, a szezámolajtól és a szezámmagtól is finomabb lesz. 

Tojásos sült rizs

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 szál újhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • zöldborsó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd meg a csomagoláson található leírás szerint. Közben dobj hozzá sót, majd amikor megpuhul, alaposan csepegtesd le, és hűtsd ki. A zöldségeket tisztítsd meg, majd a vöröshagymát aprítsd fel, a sárgarépát pedig vágd kis kockákra. 

Önts olajat egy serpenyőbe vagy wokba, majd hevítsd fel. Rakd bele a vöröshagymát, és kevergetve süsd üvegesre egy-két perc alatt. Add hozzá a sárgarépát, és pár perc alatt párold roppanósra. Tedd hozzá a zöldborsót, a felkarikázott újhagymát, és öt perc alatt párold puhára.

A közepébe készíts egy mélyedést, öntsd bele az előzőleg villával felvert tojásokat. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve süsd meg. Szórd meg aprított petrezselyemmel, borssal, ha szükséges, még sózd is meg. 
Ha szereted a keleti ízeket, kóstold meg a tofut édes-savanyú szósszal is!

Ezt is szeretjük