Serpenyős tojásos sült rizs: szupergyors kínai finomság otthon
A tojásos sült rizs akár köretnek, akár reggelinek is tökéletes választás.
A kínaiak sült rizse már az egész világon nagy kedvenc, ráadásul otthon sem bonyolult elkészíteni. A tetejére szórhatsz aprított petrezselymet vagy reszelt sajtot. Mirelit zöldségkeveréket is tehetsz a rizsre. Sőt, a szezámolajtól és a szezámmagtól is finomabb lesz.
Tojásos sült rizs
Hozzávalók
- 10 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 3 db tojás
- 1 db sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 2 szál újhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- zöldborsó
- só
- bors
Elkészítés:
A rizst főzd meg a csomagoláson található leírás szerint. Közben dobj hozzá sót, majd amikor megpuhul, alaposan csepegtesd le, és hűtsd ki. A zöldségeket tisztítsd meg, majd a vöröshagymát aprítsd fel, a sárgarépát pedig vágd kis kockákra.
Önts olajat egy serpenyőbe vagy wokba, majd hevítsd fel. Rakd bele a vöröshagymát, és kevergetve süsd üvegesre egy-két perc alatt. Add hozzá a sárgarépát, és pár perc alatt párold roppanósra. Tedd hozzá a zöldborsót, a felkarikázott újhagymát, és öt perc alatt párold puhára.
A közepébe készíts egy mélyedést, öntsd bele az előzőleg villával felvert tojásokat. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve süsd meg. Szórd meg aprított petrezselyemmel, borssal, ha szükséges, még sózd is meg.
Ha szereted a keleti ízeket, kóstold meg a tofut édes-savanyú szósszal is!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció