A tökéletes házi tojásos nokedli: többé nem hibázod el

A tojásos nokedli örök kedvenc, kiadós, nem túl bonyolult, gyorsan összedobható. Az ecetes saláta pedig szinte kötelező hozzá.

Tojásos nokedli receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nokedli vagy galuska több ország konyhájában megtalálható. Az osztrákoknál Nockerlként ismert, a szlovákoknál pedig haluskaként vagy sztrapacskaként. Sokan még az olaszok gnocchiját is a rokonának tartják. A tojásos változat viszont magyar specialitás. A tészta elkésztése nem bonyolult. Rögtön főzés előtt dolgozd össze, mert állás közben megkeményedik. A formázáshoz használhatsz hagyományos nokedliszaggatót, vagy egyszerűen szaggathatod a tésztát evőkanállal, esetleg sima késsel.

Tojásos nokedli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • friss zöldfűszer a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet fél teáskanál sóval, majd készíts egy kis mélyedést a közepébe. Verj fel három tojást villával egy másik edényben, majd öntsd a liszt közepébe. Kezdd el összedolgozni a tésztát, közben fokozatosan adj hozzá vizet. Akkor jó, ha nem túl lágy, és nem is kemény.

 

Forralj fel bőségesen vizet egy nagy lábosban, majd adj hozzá sót. A tésztát kanállal vagy nokedliszaggatóval lassan adagold a forrásban lévő vízbe. Főzd körülbelül 3-4 percig, vagy amíg feljön a víz tetejére. Közben többször kevergesd meg, hogy ne álljon össze. Ezt a mennyiséget három-négy részben tudod kifőzni. A tésztát szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy ne legyen ragacsos. 

 

A maradék tojást verd fel. Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel az olajat. Dobd bele a nokedliket, és öntsd rá a felvert tojást, majd gyorsan keverd össze. Ízesítsd sóval, borssal, sőt friss zöldfűszerekkel is megszórhatod. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük