Régimódi káposztás haluska: a ropogós szalonnának köszönhetően finom és szaftos

Nem csak a tejfölös-túrós haluska, vagyis sztrapacska finom, próbáld ki káposztával, szalonnával is!

kaposztas-haluska
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a szlovákok egyszerű étele, a haluska ránézésre nagyon hasonlít a nokedlire, mégsem ugyanaz. A tésztájába ugyanis krumpli is kerül. Mivel gyorsan összedobható, hétköznap este is elkészítheted. Savanyú káposztával, pirított szalonnával megbolondítva, a zsírjával meglocsolva isteni és laktató. 

Káposztás haluska

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg szalonna
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyem
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd keverd hozzá a tojást, és szórd hozzá a lisztet. Öntsd fel vízzel úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Egy nagy fazékban forralj vizet, és amikor lobog, szaggasd bele a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, hagyd még pár percig az edényben, majd szűrd és csepegtesd le.
A szalonnát kockázd fel és pirítsd meg. Szedd ki a pörcöket a kisült zsírból, és tedd félre. A káposztát nyomkodd ki, ha nagyon savanyú, akkor mosd is ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg. Ha elkészült, keverd hozzá a tésztát, a szalonnát, ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.

A hagyományos káposztás tészta is lehet fenséges, ráadásul borssal, cukorral is finom. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük