Régimódi káposztás haluska: a ropogós szalonnának köszönhetően finom és szaftos

Nem csak a tejfölös-túrós haluska, vagyis sztrapacska finom, próbáld ki káposztával, szalonnával is!

Káposztás haluska
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a szlovákok egyszerű étele, a haluska ránézésre nagyon hasonlít a nokedlire, mégsem ugyanaz. A tésztájába ugyanis krumpli is kerül. Mivel gyorsan összedobható, hétköznap este is elkészítheted. Savanyú káposztával, pirított szalonnával megbolondítva, a zsírjával meglocsolva isteni és laktató. 

Káposztás haluska

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg szalonna
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyem
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd keverd hozzá a tojást, és szórd hozzá a lisztet. Öntsd fel vízzel úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Egy nagy fazékban forralj vizet, és amikor lobog, szaggasd bele a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, hagyd még pár percig az edényben, majd szűrd és csepegtesd le.
A szalonnát kockázd fel és pirítsd meg. Szedd ki a pörcöket a kisült zsírból, és tedd félre. A káposztát nyomkodd ki, ha nagyon savanyú, akkor mosd is ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg. Ha elkészült, keverd hozzá a tésztát, a szalonnát, ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.

Hogyan a legjobb a káposztás tészta? Borssal, cukorral vagy mindkettővel?

Először is: a káposztás tészta nem menzai rémálom, hanem a legfinomabb hétköznapi kényeztető étel, csak odafigyeléssel és jó alapanyagokkal kell elkészíteni. 

Elolvasom
Ezt is szeretjük