Tócsnireceptek
Ha különleges, magyaros ízekre vágysz, próbáld ki újabb tócsnireceptjeinket, akár köretként, akár önálló fogásként!
A tócsni tipikusan magyar étel, amit biztosan te is ismersz, csak lehet, hogy éppen más néven, ugyanis megszámlálhatatlanul sok elnevezése van a magyar köztudatban. Egy biztos, szükséged lesz hozzá burgonyára, fűszerekre, valamint olajra, hogy ropogósra süljön.
Ezt a fogást akkor is könnyen el tudod készíteni, ha még bizonytalanul mozogsz a konyhában, ráadásul a pénztárcádat is megkímélheted vele.
Gombás tócsni
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 5 krumpli
- 5 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- olaj
- petrezselyem
- só
- bors
A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. Keverd hozzá a tojást, a lisztet, valamint az áttört fokhagymát és a felaprított gombát. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsd. Forró olajban adagonként süsd ki a tésztát, majd hagyd lecsepegni, és már eheted is.
Zalai lapcsánka
Hozzávalók:
- 6 krumpli
- 2 pohár kefir
- 15 dkg liszt
- olaj
- só
A krumplit hámozd meg, reszeld le, és keverd össze a kefirrel. Szitáld bele a lisztet, sózd meg ízlésed szerint. Végül egy serpenyőt olajozz ki, mintha palacsintát készítenél, és süsd ki a tésztát.
Juhtúróval töltött tócsni
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg liszt
- 15 dkg juhtúró
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
A krumplit reszeld le, és sózd, borsozd ízlésed szerint. Add hozzá az áttört fokhagymát, a lisztet és a tojásokat. Tenyérnyi nagyságú tésztákat süss ki kevés olajban, és, ha kész, kend meg juhtúróval. Hajtsd félbe a tésztát, és már tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Fűszeres lapcsánka
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- kakukkfű
- tárkony
- szárított petrezselyem
- só
- bors
A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A lisztet a tejjel keverd simára, add hozzá az áttört fokhagymát, és az egészet keverd a krumplihoz. A felsorolt fűszerekkel ízesítsd, és végül forró olajban süsd ki a lapcsánkát.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- gyors receptek
20 perces tészták hétfő estére
- mák
- magyaros
Mákos guba receptek
- spenót
- gomba