Tócsnireceptek
Vidéki ízek
Ha különleges, magyaros ízekre vágysz, próbáld ki újabb tócsnireceptjeinket, akár köretként, akár önálló fogásként!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tócsni tipikusan magyar étel, amit biztosan te is ismersz, csak lehet, hogy éppen más néven, ugyanis megszámlálhatatlanul sok elnevezése van a magyar köztudatban. Egy biztos, szükséged lesz hozzá burgonyára, fűszerekre, valamint olajra, hogy ropogósra süljön.

Ezt a fogást akkor is könnyen el tudod készíteni, ha még bizonytalanul mozogsz a konyhában, ráadásul a pénztárcádat is megkímélheted vele.

Gombás tócsni

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 5 krumpli
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • olaj
  • petrezselyem
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. Keverd hozzá a tojást, a lisztet, valamint az áttört fokhagymát és a felaprított gombát. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsd. Forró olajban adagonként süsd ki a tésztát, majd hagyd lecsepegni, és már eheted is.

Zalai lapcsánka

Hozzávalók:

  • 6 krumpli
  • 2 pohár kefir
  • 15 dkg liszt
  • olaj

A krumplit hámozd meg, reszeld le, és keverd össze a kefirrel. Szitáld bele a lisztet, sózd meg ízlésed szerint. Végül egy serpenyőt olajozz ki, mintha palacsintát készítenél, és süsd ki a tésztát.

Juhtúróval töltött tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A krumplit reszeld le, és sózd, borsozd ízlésed szerint. Add hozzá az áttört fokhagymát, a lisztet és a tojásokat. Tenyérnyi nagyságú tésztákat süss ki kevés olajban, és, ha kész, kend meg juhtúróval. Hajtsd félbe a tésztát, és már tálalhatod is.

Fűszeres lapcsánka

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • kakukkfű
  • tárkony
  • szárított petrezselyem
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A lisztet a tejjel keverd simára, add hozzá az áttört fokhagymát, és az egészet keverd a krumplihoz. A felsorolt fűszerekkel ízesítsd, és végül forró olajban süsd ki a lapcsánkát.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük