Tócsnireceptek

Vidéki ízek

Ha különleges, magyaros ízekre vágysz, próbáld ki újabb tócsnireceptjeinket, akár köretként, akár önálló fogásként!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tócsni tipikusan magyar étel, amit biztosan te is ismersz, csak lehet, hogy éppen más néven, ugyanis megszámlálhatatlanul sok elnevezése van a magyar köztudatban. Egy biztos, szükséged lesz hozzá burgonyára, fűszerekre, valamint olajra, hogy ropogósra süljön.

Ezt a fogást akkor is könnyen el tudod készíteni, ha még bizonytalanul mozogsz a konyhában, ráadásul a pénztárcádat is megkímélheted vele.

Gombás tócsni

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 5 krumpli
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • olaj
  • petrezselyem
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. Keverd hozzá a tojást, a lisztet, valamint az áttört fokhagymát és a felaprított gombát. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsd. Forró olajban adagonként süsd ki a tésztát, majd hagyd lecsepegni, és már eheted is.

Zalai lapcsánka

Hozzávalók:

  • 6 krumpli
  • 2 pohár kefir
  • 15 dkg liszt
  • olaj

A krumplit hámozd meg, reszeld le, és keverd össze a kefirrel. Szitáld bele a lisztet, sózd meg ízlésed szerint. Végül egy serpenyőt olajozz ki, mintha palacsintát készítenél, és süsd ki a tésztát.

Juhtúróval töltött tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A krumplit reszeld le, és sózd, borsozd ízlésed szerint. Add hozzá az áttört fokhagymát, a lisztet és a tojásokat. Tenyérnyi nagyságú tésztákat süss ki kevés olajban, és, ha kész, kend meg juhtúróval. Hajtsd félbe a tésztát, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Fűszeres lapcsánka

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • kakukkfű
  • tárkony
  • szárított petrezselyem
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A lisztet a tejjel keverd simára, add hozzá az áttört fokhagymát, és az egészet keverd a krumplihoz. A felsorolt fűszerekkel ízesítsd, és végül forró olajban süsd ki a lapcsánkát.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük