Így készül a klasszikus angol toad in a hole: palacsintatészta öleli körül a sült kolbászt
A klasszikus angol reggeli, a toad in a hole egy végtelenül egyszerű elven készülő recept, amelynek lényege, hogy a sült kolbászt palacsintatészta fogja közre.
„Varangy egy lyukban” - ez a szó szerinti jelentése a toad in a hole nevű angol reggelinek, amelyet itthon is könnyen elkészíthetsz. Bármilyen sütni való kolbász, akár debreceni is tökéletes lesz hozzá. Most az alaprecepttel ismerkedhetsz meg, de feldobhatod nyugodtan friss zöldfűszerekkel is.
Toad in a hole
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg liszt
- 4 pár sütni való kolbász
- 2 tojás
- 1.75 dl tej
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Egy tepsibe önts olajat. Tedd bele a kolbászokat, és 220 fokos sütőben negyedóra alatt süsd őket pirosra. Közben a lisztből, a tojásból és a tejből keverj nem túl sűrű palacsintatésztát. Vedd ki a tepsit a sütőből, ellenőrizd, hogy sistereg-e már benne a zsiradék. Ha nem, tedd még vissza pár percre, ha igen, óvatosan öntsd a tésztát a kolbászok köré. A sütőrácsot tedd a legmagasabb polcra, és így told vissza a tepsit a sütőbe 25-30 percre, amíg a tészta aranybarnára sül.
Az angolok hagymamártással is szívesen meglocsolják a sült kolbászt.
Sült kolbász úgy, ahogy az angolok szeretik: hagymamártással locsolják meg
A sült kolbász nem csak a magyar gasztronómiában kedvelt, az angolok is nagyon szeretik, igaz, ők kenyér helyett krumplipürével és hagymamártással kínálják.
ElolvasomKép: ALLEKO / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció