Tiramisu tojás nélkül
Nyáron így készítsd!
A tiramisunak képtelenség ellenállni, de kánikula idején jobb, ha egy kicsit eltérsz a szokásos recepttől, és tojás nélkül készíted.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Bárhová nézünk, tengernyi gyöngy mindenütt: így viseld a szezon kedvenc díszítőelemét, ha unod a nyakláncot »

Átlagos lányból dögös Intsa-modellé sminkelte magát: elképesztő átváltozás! »

Palvin Barbara karikás szemekkel is gyönyörű: a Victoria’s Secret végre nem tolta túl a Photoshopot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagy melegben neked is jobb, ha kevesebb idő alatt elkészülsz egy-egy édességgel, a tojás nélküli tiramisu másik nagy előnye pedig ez: jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint az eredeti változat.

Ha fel szeretnéd dobni egy kicsit, a rumot ne öntsd a kávéba, hanem áztass bele mazsolát, amit aztán szórj a rétegekre!

Tiramisu tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 50 dkg krémsajt
  • 20 dkg babapiskóta
  • 7 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl erős kávé
  • 1-2 kupaknyi rum
  • ízlés szerint kakaópor

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Főzd meg a kávét, a legjobb, ha jó erőset főzöl, így egy kicsit élénkítő édesség lesz a végeredmény. Amíg készül, keverd össze a tejszínt a krémsajttal és a porcukorral - ha nem szeretnéd édesre, tégy bele kevesebbet, ha pedig rendkívül édesszájú vagy, adj hozzá még egy keveset -, majd tedd egy kicsit félre.

A lefőtt kávéhoz keverd a rumot, és ebbe mártsd a babapiskótákat, a felüket helyezd el egy szimpatikus tálban, egyengesd el rajtuk a krém felét, majd jöhet az újabb réteg piskóta, végül pedig a krém másik fele. Amíg érkeznek a vendégek, tedd hűtőbe a finomságot, tálaláskor pedig szórd meg kakaóporral.

Csokoládé mindenekfelett

Az édesség, aminek senki sem tud ellenállni, és erős addikciót okoz, süteménybe rejtve még finomabb, próbálj ki néhány új receptet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük