Ragacsos, fűszeres texasi sült oldalas - Így lesz fantasztikusan omlós és ízletes
A texasi sült oldalas egyszerre édes és savanykás, a hús pedig szétolvad a szádban.

Ragacsos, fűszeres texasi sült oldalas - Így lesz fantasztikusan omlós és ízletes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg mi leginkább fokhagymával, borssal és káposztával, addig az amerikaiak gazdag fűszerezésű, ragacsos szósszal sütik az oldalast. Ne akarj vele gyorsan végezni, akkor az igazi, ha a hús lassan, hosszú ideig, alacsonyabb hőfokon sül. Kívül még ropogósabb lesz az oldalas, ha grillen is átsütöd egy kicsit.

Texasi sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál tabasco szósz
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és papírtörlővel törölgesd át. A hártyát távolítsd el a bordák hátoldaláról. Egy edényben keverd el az olajat a mézzel, a paradicsommal, a tabasco szósszal, a borssal, a fehérborecettel és a zúzott fokhagymával. Enyhén sózd be mindenhol. Kend be a húst a fűszeres szósz felével, és rakd egy tűzálló tálba.
 

Fedd le, és egy éjszakán át hagyd a pácban. Másnap tedd 140 fokra előmelegített sütőbe, és süsd két órán át. Ezt követően pirítsd 180 fokon még körülbelül 45 percig, félidőben fordítsd át, és locsold meg többször a maradék szósszal. Amikor a bordák már puhák, és a hús leválik a csontról, vedd ki a sütőből. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

Ezt is szeretjük