Ragacsos, fűszeres texasi sült oldalas - Így lesz fantasztikusan omlós és ízletes

A texasi sült oldalas egyszerre édes és savanykás, a hús pedig szétolvad a szádban.

Míg mi leginkább fokhagymával, borssal és káposztával, addig az amerikaiak gazdag fűszerezésű, ragacsos szósszal sütik az oldalast. Ne akarj vele gyorsan végezni, akkor az igazi, ha a hús lassan, hosszú ideig, alacsonyabb hőfokon sül. Kívül még ropogósabb lesz az oldalas, ha grillen is átsütöd egy kicsit.

texasi-sult-oldalas

Texasi sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál tabasco szósz
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és papírtörlővel törölgesd át. A hártyát távolítsd el a bordák hátoldaláról. Egy edényben keverd el az olajat a mézzel, a paradicsommal, a tabasco szósszal, a borssal, a fehérborecettel és a zúzott fokhagymával. Enyhén sózd be mindenhol. Kend be a húst a fűszeres szósz felével, és rakd egy tűzálló tálba.
 

Fedd le, és egy éjszakán át hagyd a pácban. Másnap tedd 140 fokra előmelegített sütőbe, és süsd két órán át. Ezt követően pirítsd 180 fokon még körülbelül 45 percig, félidőben fordítsd át, és locsold meg többször a maradék szósszal. Amikor a bordák már puhák, és a hús leválik a csontról, vedd ki a sütőből. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

texasi-sult-oldalas
Ezt is szeretjük