Színes tésztasaláta sok zöldséggel és joghurtos öntettel: minél tovább áll, annál finomabb
A színes orsótésztából készült, sok zöldséggel dúsított tésztasaláta jól behűtve az egyik legfinomabb hidegtálas csemege.

tesztasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár vendégvárónak, akár egy gyors otthoni vacsora gyanánt készíted, a színes tésztasaláta egyszerre gyönyörű és nagyon finom. Készíts belőle dupla adagot, hogy másnap ebédre is jusson, hiszen ha áll egy kicsit, az csak jót tesz neki.

Tésztasaláta joghurtos öntettel

Hozzávalók:

A salátához

  • 40 dkg színes orsótészta
  • 10 koktélparadicsom
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 kis lila hagyma
  • 0.5 kígyóuborka
  • 0.5 brokkoli

A joghurtos öntethez

  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál ecet vagy citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál menta
  • 0.25 mokkáskanál
  • 0.25 mokkáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és kevés sós vízben tíz perc alatt párod puhára. A többi zöldséget - a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát és az uborkát - szintén mosd meg, és vágd apróra. A hagymát hámozd meg és cikkezd fel. Tedd a tésztát egy tálba, és keverd el a zöldségekkel és a hagymával.
 

A joghurtos öntethez egy evőkanál ecetben vagy citromlében keverj oldódásig negyed mokkáskanál sót és ugyanennyi kristálycukrot. Kanalazd hozzá a joghurtot, önts bele az olívaolajat, és ízesítsd szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és mentával. Keverd a zöldséges tésztához, és tálalásig lefedve tartsd a hűtőben.


A kaszinótojás franciasalátával szintén ellenállhatatlan hidegtálas fogás.

Ezt is szeretjük