Színes tésztasaláta sok zöldséggel és joghurtos öntettel: minél tovább áll, annál finomabb
A színes orsótésztából készült, sok zöldséggel dúsított tésztasaláta jól behűtve az egyik legfinomabb hidegtálas csemege.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Akár vendégvárónak, akár egy gyors otthoni vacsora gyanánt készíted, a színes tésztasaláta egyszerre gyönyörű és nagyon finom. Készíts belőle dupla adagot, hogy másnap ebédre is jusson, hiszen ha áll egy kicsit, az csak jót tesz neki.
Tésztasaláta joghurtos öntettel
Hozzávalók
A salátához
- 40 dkg színes orsótészta
- 10 koktélparadicsom
- 2 kaliforniai paprika
- 1 kis lila hagyma
- 0.5 kígyóuborka
- 0.5 brokkoli
- só
A joghurtos öntethez
- 2.5 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál ecet vagy citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál menta
- 0.25 mokkáskanál só
- 0.25 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és kevés sós vízben tíz perc alatt párod puhára. A többi zöldséget - a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát és az uborkát - szintén mosd meg, és vágd apróra. A hagymát hámozd meg és cikkezd fel. Tedd a tésztát egy tálba, és keverd el a zöldségekkel és a hagymával.
A joghurtos öntethez egy evőkanál ecetben vagy citromlében keverj oldódásig negyed mokkáskanál sót és ugyanennyi kristálycukrot. Kanalazd hozzá a joghurtot, önts bele az olívaolajat, és ízesítsd szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és mentával. Keverd a zöldséges tésztához, és tálalásig lefedve tartsd a hűtőben.
A kaszinótojás franciasalátával szintén ellenállhatatlan hidegtálas fogás.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept