Illatos csirkecomb teriyaki szószban pácolva: alig van vele munka, de nagyon finom
Ne ijesszen meg a teriyaki szószban sült csirkecomb különleges neve: egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom fogásról van szó.

teriyaki csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A távol-keleti konyha rajongói talán találkoztak már a szójaszószos, fűszeres teriyaki mártással, amely igazából semmi olyan összetevőt nem tartalmaz, ami ne lenne megtalálható bármelyik hazai konyhában is. Mivel a szójaszósz önmagában is elég sós, külön sózásra nem lesz már szükség.

Teriyaki csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál almaecet
  • 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis lábosban keverd össze a kukoricakeményítőt a fehérborral, a cukorral, a szójaszósszal, a fokhagymával, az almaecettel, az őrölt gyömbérrel és a borssal. Főzz belőle sűrű szirupot, ha szükséges, közben egy kevés vízzel öntsd még fel. A csirkecombokat kend meg ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A pácolási idő leteltével fektesd egymás mellé a combokat egy tepsiben, és told a sütőbe egy órára. Folyamatosan locsolgatva, félidőben megfordítva süsd őket omlósra.

Ha szívesen használsz szójaszószt, egy finom, zöldségekkel töltött japán omlettet is feldobhatsz vele.

Ezt is szeretjük