Illatos csirkecomb teriyaki szószban pácolva: alig van vele munka, de nagyon finom

Ne ijesszen meg a teriyaki szószban sült csirkecomb különleges neve: egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom fogásról van szó.

teriyaki csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A távol-keleti konyha rajongói talán találkoztak már a szójaszószos, fűszeres teriyaki mártással, amely igazából semmi olyan összetevőt nem tartalmaz, ami ne lenne megtalálható bármelyik hazai konyhában is. Mivel a szójaszósz önmagában is elég sós, külön sózásra nem lesz már szükség.

Teriyaki csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál almaecet
  • 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis lábosban keverd össze a kukoricakeményítőt a fehérborral, a cukorral, a szójaszósszal, a fokhagymával, az almaecettel, az őrölt gyömbérrel és a borssal. Főzz belőle sűrű szirupot, ha szükséges, közben egy kevés vízzel öntsd még fel. A csirkecombokat kend meg ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A pácolási idő leteltével fektesd egymás mellé a combokat egy tepsiben, és told a sütőbe egy órára. Folyamatosan locsolgatva, félidőben megfordítva süsd őket omlósra.

Ha szívesen használsz szójaszószt, egy finom, zöldségekkel töltött japán omlettet is feldobhatsz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük