Tepsis húsos krumpli jó szaftosan: sok sajttal a tetején a legjobb
A megújult rakott krumpli belül fantasztikusan krémes, a füstös sonka pedig kifejezetten jó ízt ad neki.

tepsis-sajtos-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus, de talán már unalmas rakott krumplin változtass kicsit! A füstölt, főtt sonka sokat dob rajta. A sajtkrémes, tejszínes szósznak köszönhetően pedig nem szárad ki. Sajttal megszórva még izgalmasabbá teheted az egytálételt. A krumplit nem kell teljesen megfőzni, mert fólia alatt lesz ideje megpuhulni. 

Tepsis sajtos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg főtt sonka
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd körülbelül 20 percig. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. Hámozd meg, kicsit hagyd hűlni, majd karikázd fel. A sajtot reszeld le, a hagymát tisztítsd meg és vágd fel. Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a krumplit, a felszeletelt sonkát, a hagymát, majd sózd meg.


A tejszínt keverd ki jól sajtkrémmel, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, a borssal és a szerecsendióval. Öntsd le a fűszeres keverékkel. Szórd meg reszelt sajttal, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálaláskor még petrezselyemmel is feldobhatod. 
A rakott krumpli édesburgonyával is finom. Főleg jó sok tejföllel meglocsolva.

Ezt is szeretjük