Sütőben sült sajtos krumpli sok tejföllel és baconnel
Egyszerű és finom fogás
A tepsis sajtos krumpli több mint köret, igazi ínycsiklandó fogás.
- Heidi Klum 18 éves lánya szőkéből barna lett, és teljesen átalakult: ilyen jól áll neki a sötétebb hajszín »
- 6 regeneráló erejű növényi olaj, ami halványítja a striákat, hegeket: rugalmasabb és egységesebb lesz tőlük a bőr »
- Nőies, sokoldalú zárt cipők őszre: nadrággal és szoknyával is jól mutatnak – Árakkal, lelőhelyekkel »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hiába volt Berényi Daniként tinisztár: kikapcsolták náluk az áramot, mert nem telt a számlákra
A tepsis sajtos rakott krumpli egyszerre krémes és ropogós, önmagában is megállja a helyét. Mindenféle konyhai múlt nélkül is elkészítheted. Jó akkor is, ha fáradtság gyötör, vagy egyszerűen csak nem akarod az egész délelőttöt a konyhában tölteni. Kínálj hozzá friss salátát!

Tepsis sajtos krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 3 dl tejföl
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit tedd fel héjában főni annyi vízbe, amennyi ellepi. Amikor felforr, dobj hozzá kevés sót. Ha félig puha, pucold meg, és vágd fél centi vastag szeletekre. A bacont olvaszd a zsírjára, dobd hozzá a karikákra vágott hagymát, és dinszteld üvegesre. Rakd hozzá a krumplit is, és forgasd össze pár perc alatt.
Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rendezd el benne a krumplis keverék felét. Sózd, borsozd ízlés szerint, kenj rá kevés tejfölt. Újabb krumplis réteg következik, majd arra öntsd a maradék tejfölt, és szórd meg alaposan reszelt sajttal. Told a tűzálló tálat előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra. Közben figyeld, nehogy megégjen a sajt.
Még több recept