Sütőben sült sajtos krumpli sok tejföllel és baconnel
Egyszerű és finom fogás
A tepsis sajtos krumpli több mint köret, igazi ínycsiklandó fogás.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tepsis sajtos rakott krumpli egyszerre krémes és ropogós, önmagában is megállja a helyét. Mindenféle konyhai múlt nélkül is elkészítheted. Jó akkor is, ha fáradtság gyötör, vagy egyszerűen csak nem akarod az egész délelőttöt a konyhában tölteni. Kínálj hozzá friss salátát!

Tepsis sajtos krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tedd fel héjában főni annyi vízbe, amennyi ellepi. Amikor felforr, dobj hozzá kevés sót. Ha félig puha, pucold meg, és vágd fél centi vastag szeletekre. A bacont olvaszd a zsírjára, dobd hozzá a karikákra vágott hagymát, és dinszteld üvegesre. Rakd hozzá a krumplit is, és forgasd össze pár perc alatt.

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rendezd el benne a krumplis keverék felét. Sózd, borsozd ízlés szerint, kenj rá kevés tejfölt. Újabb krumplis réteg következik, majd arra öntsd a maradék tejfölt, és szórd meg alaposan reszelt sajttal. Told a tűzálló tálat előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra. Közben figyeld, nehogy megégjen a sajt.

Ezt is szeretjük