Tepsiben sült, ropogós rántott karfiol: a jó fűszerezés a panír titka

A tepsis rántott karfiol kiadós fogás, ezzel a módszerrel készítve pedig egészséges is.

Tepsis rántott karfiol
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Köretnek vagy húsmentes főfogásnak is tökéletes a tepsis rántott karfiol, ráadásul, ha nem bő olajban készül, a gyomrot sem terheli meg. Még finomabb, ha a panírt jól befűszerezed: így biztos, hogy senki nem fogja unalmasnak tartani. 

Tepsis rántott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 kg karfiol
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és lobogva forró, sós vízben főzd ki öt perc alatt. Ha kész, szűrd le. A zsemlemorzsát öntsd egy tálba, majd keverd el a reszelt parmezánnal, az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, a fűszerekkel és a sóval. Egy másik tálban verd fel enyhén a tojást, egy harmadikba szórj kukoricalisztet. A kifőtt karfiolrózsákat hempergesd meg előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a fűszeres zsemlemorzsában, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre, amíg a bunda aranyszínűre pirul.

A sajtfalatok is nagyon finomak bundázva: a ropogós kéreg alatt megbúvó olvadt darabok egyszerűen ellenállhatatlanok.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük