Tepsiben sült, ropogós rántott karfiol: a jó fűszerezés a panír titka
A tepsis rántott karfiol kiadós fogás, ezzel a módszerrel készítve pedig egészséges is.
Köretnek vagy húsmentes főfogásnak is tökéletes a tepsis rántott karfiol, ráadásul, ha nem bő olajban készül, a gyomrot sem terheli meg. Még finomabb, ha a panírt jól befűszerezed: így biztos, hogy senki nem fogja unalmasnak tartani.
Tepsis rántott karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg reszelt parmezán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 tojás
- 1 kg karfiol
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és lobogva forró, sós vízben főzd ki öt perc alatt. Ha kész, szűrd le. A zsemlemorzsát öntsd egy tálba, majd keverd el a reszelt parmezánnal, az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, a fűszerekkel és a sóval. Egy másik tálban verd fel enyhén a tojást, egy harmadikba szórj kukoricalisztet. A kifőtt karfiolrózsákat hempergesd meg előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a fűszeres zsemlemorzsában, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre, amíg a bunda aranyszínűre pirul.
A sajtfalatok is nagyon finomak bundázva: a ropogós kéreg alatt megbúvó olvadt darabok egyszerűen ellenállhatatlanok.
- parmezán
- bazsalikom
- karfiol
- húsmentes
- rántott karfiol
- oregano
- rántott karfiol parmezános bundában
- tepsis rántott karfiol
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció