Sütőben sült szaftos csirkemáj krumplival: így lesz igazán omlós

A puha, szaftos tepsis csirkemáj tele van értékes ásványi anyagokkal. Krumplival sütve különösen finom.

Tepsis csirkemáj krumpliva
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes néha csirkemájat is fogyasztani, mert viszonylag olcsó, és sokféleképpen elkészíthető. Ha tepsiben sütöd krumplival együtt, a köret is átveszi az ízét. Elkészítés előtt egy éjszakát áztasd fokhagymás tejbe, így még puhább lesz, viszont csak a tányéron sózd, különben sütés közben megkeményedik.

Tepsis csirkemáj krumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel. A májat vágd nagyobb szeletekre, tedd a fokhagymás tejbe, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a krumplit hámozd meg, vágd karikákra, és sós vízben főzd félpuhára. Inkább maradjon a közepe egy kicsit kemény, mint hogy szétessen. A hagymát cikkezd fel, kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a tejből kihalászott májszeleteket, és egyszer megfordítva pirítsd őket öt percig. A kifőtt, leszűrt krumpli felét oszd el egy tepsiben. Kanalazd rá a hagymás májat, szórd meg majoránnával és borssal, majd fedd bel a krumpli másik felével. Öntsd rá a visszamaradt olajat, és alufóliával letakarva fél óra alatt süsd meg. Az utolsó percekben szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Vajpuha, chilis-gyömbéres csirkemáj: egyszerűen készül a pikáns fogás

A hagyományos resztelt máj is finom, de ha izgalmasan fűszerezed, és tejszínnel is egybefőzöd, még ínycsiklandóbb ételt kínálhatsz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük