Sütőben sült szaftos csirkemáj krumplival: így lesz igazán omlós

A puha, szaftos tepsis csirkemáj tele van értékes ásványi anyagokkal. Krumplival sütve különösen finom.

tepsis csirkemaj
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes néha csirkemájat is fogyasztani, mert viszonylag olcsó, és sokféleképpen elkészíthető. Ha tepsiben sütöd krumplival együtt, a köret is átveszi az ízét. Elkészítés előtt egy éjszakát áztasd fokhagymás tejbe, így még puhább lesz, viszont csak a tányéron sózd, különben sütés közben megkeményedik.

Tepsis csirkemáj krumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel. A májat vágd nagyobb szeletekre, tedd a fokhagymás tejbe, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a krumplit hámozd meg, vágd karikákra, és sós vízben főzd félpuhára. Inkább maradjon a közepe egy kicsit kemény, mint hogy szétessen. A hagymát cikkezd fel, kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a tejből kihalászott májszeleteket, és egyszer megfordítva pirítsd őket öt percig. A kifőtt, leszűrt krumpli felét oszd el egy tepsiben. Kanalazd rá a hagymás májat, szórd meg majoránnával és borssal, majd fedd bel a krumpli másik felével. Öntsd rá a visszamaradt olajat, és alufóliával letakarva fél óra alatt süsd meg. Az utolsó percekben szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Ínyenceknek érdemes a chilivel és gyömbérrel sült májat is kipróbálni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük