Tepsis csirkecomb krumplival és sütőtökkel
Már a hétvégi ebéden töröd a fejed? Gondolj a tepsis csirkecombra!
A tepsis fogások kiadósak, finomak, és nagy előnyük, hogy kevesebbet kell mosogatni utánuk. Idényenként pedig kedvedre variálhatod. A húst olvasztott vajjal kend le, így nemcsak szép piros, de ropogós is lesz a bőre. Ha a tepsis csirkecombot Kard Éva receptje szerint készíted el, mindenki elégedetten áll fel az asztaltól.
Tepsis csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg sütőtök
- 10 dkg vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1,5 dl fehérbor
- kakukkfű
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd egy kicsit állni. A sütőtököt és a krumplit pucold meg, kockázd fel, és szórd meg sóval, valamint egy csipet őrölt borssal. A csirkecombokat helyezd egymás mellé egy zsiradékkal kikent tepsibe, majd rendezd köréjük a felkockázott sütőtököt és a krumplit. Szórd meg a fokhagymagerezdekkel, ízlés szerint tégy a húsra friss kakukkfűágat, babérlevelet, majd öntsd alá a bort.
A vajat olvaszd fel, kend meg vele a csirkecombokat. A maradékot csorgasd a zöldségekre, és fedd le egy fóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 180 fokon párold körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra. Tálaláskor a ropogós csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció