Tepsis csirkecomb krumplival és sütőtökkel
Rakj mindent egyszerre a sütőbe
Már a hétvégi ebéden töröd a fejed? Gondolj a tepsis csirkecombra!

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsis fogások kiadósak, finomak, és nagy előnyük, hogy kevesebbet kell mosogatni utánuk. Idényenként pedig kedvedre variálhatod. A húst olvasztott vajjal kend le, így nemcsak szép piros, de ropogós is lesz a bőre. Ha a tepsis csirkecombot Kard Éva receptje szerint készíted el, mindenki elégedetten áll fel az asztaltól.
 

Tepsis csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1,5 dl fehérbor
  • kakukkfű
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd egy kicsit állni. A sütőtököt és a krumplit pucold meg, kockázd fel, és szórd meg sóval, valamint egy csipet őrölt borssal. A csirkecombokat helyezd egymás mellé egy zsiradékkal kikent tepsibe, majd rendezd köréjük a felkockázott sütőtököt és a krumplit. Szórd meg a fokhagymagerezdekkel, ízlés szerint tégy a húsra friss kakukkfűágat, babérlevelet, majd öntsd alá a bort.

A vajat olvaszd fel, kend meg vele a csirkecombokat. A maradékot csorgasd a zöldségekre, és fedd le egy fóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 180 fokon párold körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra. Tálaláskor a ropogós csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáld.

Ezt is szeretjük