Mennyei tepsis csirke sajttal: alul-felül baconnel kibélelve lesz igazán kiadós fogás
A sütőben sütve érnek össze az ízek ennél a csirkés ételnél, amit a kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetnek.

Csupán néhány hozzávaló és rövid előkészítés után a sütő végzi majd a nagyobb munkát ennél a receptnél. Az eredmény mégis isteni finom, és a vasárnapi ebédhez is tökéletesen illik.
Tepsis csirke baconnel és sajttal
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell csontozatlan
- 20 dkg sajt
- 10 dkg bacon szalonna
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Először is a bacont és a csirkemellet vékony csíkokra vágd fel, utóbbit sózd, borsozd. Egy jénait olajozz ki, majd az aljára egyenletesen oszlasd el a bacon szalonna felét. Majd jöhetnek rá a befűszerezett csirkemellcsíkok, amiket kenj meg a tejföllel. Tedd rá a bacon második felét, és az egészet borítsd be reszelt sajttal. 180 fokra előremelegített sütőben, fóliával letakarva süsd meg a csirkét, majd fél óra elteltével vedd le az alufóliát. Rakd vissza még 10 percre, 200 fokra feltekerve a sütőt, hogy a sajt is megpiruljon.
Omlós marada csirke a fűszeres, fetás krémnek köszönhetően ebben a tepsis receptben.
Fokhagymás fetakrémmel töltött csirkemell: nem szárad ki a sütőben
A fűszeres, krémes fetás töltelék különlegessé teszi a csirkemellet, a baconnek köszönhetően pedig finom szaftos lesz.
ElolvasomKép: Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció