Tepsis koktélparadicsom fokhagymával sütve: alig munkával készül a mennyei köret
A tepsiben sült koktélparadicsom télen-nyáron bevethető, izgalmas és egészséges köret.

A tepsiben sült fokhagymás koktélparadicsom jó szolgálatot tesz húsok mellé vagy kenyérrel fogyasztva. Különösen finom, ha a friss kenyérrel a szaftját tunkolod ki. Teheted tészta tetejére is, így villámgyors, húsmentes vacsorát varázsolhatsz az asztalra.
Tepsiben sült koktélparadicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg koktélparadicsom (piros és sárga vegyesen)
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomokat most meg, töröld szárazra, és tedd egy tálba. Felszeletelni nem szükséges őket. Szórd meg oregánóval, sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és keverd bele a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Egyengesd el egy tepsiben, és told 230 fokos sütőbe 20-25 percre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, és szórd meg friss zöldfűszerekkel.
A paradicsom mellett a paprika is számtalan módon használható fel: készíts belőle füstös ízű szószt!
Füstös ízű paprikaszósz: tökéletes választás halakhoz
Ez a füstös ízű szósz igazi spanyol recept alapján készül, és szinte bármilyen ételhez felhasználható.
ElolvasomKép: Stanislav Ostranitsa / Getty Images