Tepsis sült paradicsom fűszeresen, fetával: önmagában, tésztára, húsokhoz
Az egészben sült fetával készült tepsis koktélparadicsomot számtalan módon fogyaszthatod.

paradicsom fetaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régóta tudjuk, hogy a paradicsom remekül harmonizál a különböző lágy sajtokkal, de azt gondoltad volna, hogy akár egészben meg is sütheted a fetát? Ebben a receptben a sajtot és a koktélparadicsomokat enyhén csípős, fűszeres olaj ízesíti, ettől lesz ellenállhatatlan, ráadásul az egésszel alig van munka.

Fetával sült paradicsom receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg feta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt hagyma
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 késhegynyi chili
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy kisebb tálba kanalazd bele az olívaolajat, reszeld hozzá a hagymát, keverd össze a sóval, a borssal, a chilivel, a bazsalikommal és az oreánóval. A fetát helyezd egy tepsi közepébe, körülötte oszd el a paradicsomokat és a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, locsold meg az egészet egyenletesen a fűszeres öntettel, majd told a sütőbe. Süsd nagyjából húsz percig, majd tekerd fel a lángot, és 225 fokon pirítsd további tíz percet. Ha kész, óvatosan összekeverve teheted tészta tetejére, vagy kínálhatod hús mellé, de magában is tartalmas, könnyű vacsora.

A feta a grillezett padlizsánt is feldobja.

Ezt is szeretjük