Tepsiben sült cukkini: meg sem mondanád, hogy nem sült krumpli

Így is szeretni fogod a cukkinit! Megtévesztésig hasonlít a sült krumplira, de jóval egészségesebb.

Tepsiben sült cukkini
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vigyázat, a látszat csal! Elsőre senki nem hiszi el, hogy nem sült krumpli, hanem cukkini van a tányérján. Bár serpenyőben is kisütheted, tedd inkább sütőbe, így nem szívja meg magát olajjal. Fűszerezve még finomabb. Segít lerobbantani rólad a kilókat, és az ízével sem lesz bajod. 

Tepsiben sült cukkini

Hozzávalók

  • 1 db cukini nagy
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony hasábokra. Pont úgy szeld fel, mint a krumplit. Arra ügyelj, hogy egyforma vastagságúak legyenek a szeletek. Keverd össze egy edényben a lisztet, a borsot, a pirospaprikát, és forgasd meg benne a cukkiniket. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg az olívaolajjal.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket. A végén sózd meg. 

A cukkini töltve is nagyon ízletes. Bármit rakhatsz bele, amit otthon találsz, és szem-szájnak ingere. 
 

Olvastad már?

Ezt is szeretjük