Tepsiben sült cukkini: meg sem mondanád, hogy nem sült krumpli
Így is szeretni fogod a cukkinit! Megtévesztésig hasonlít a sült krumplira, de jóval egészségesebb.

Vigyázat, a látszat csal! Elsőre senki nem hiszi el, hogy nem sült krumpli, hanem cukkini van a tányérján. Bár serpenyőben is kisütheted, tedd inkább sütőbe, így nem szívja meg magát olajjal. Fűszerezve még finomabb. Segít lerobbantani rólad a kilókat, és az ízével sem lesz bajod.
Tepsiben sült cukkini
Hozzávalók
- 1 db cukini nagy
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- só
Elkészítés:
A cukkinit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony hasábokra. Pont úgy szeld fel, mint a krumplit. Arra ügyelj, hogy egyforma vastagságúak legyenek a szeletek. Keverd össze egy edényben a lisztet, a borsot, a pirospaprikát, és forgasd meg benne a cukkiniket. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg az olívaolajjal.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket. A végén sózd meg.
A cukkini töltve is nagyon ízletes. Bármit rakhatsz bele, amit otthon találsz, és szem-szájnak ingere.