Baconnel sült, krémes rizs a sütőből: hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét

Készíts tepsiben sült rizst ropogós baconkockákkal megszórva!

Baconnel sült krémes rizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egészen új világok nyílhatnak meg előtted, ha a rizst formabontó módon, tepsiben sütöd készre. A tetejére tegyél ropogósra sült szalonnát: tökéletes erre a bacon, de ha jobban szereted, kolozsvári szalonnát is használhatsz hozzá. A rizs típusa sem mindegy: legjobb a rizottórizs, amelytől igazán krémes lesz a fogás állaga.

Tepsiben sült baconös rizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg rizottórizs
  • 25 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 7 dl alaplé
  • 2.5 dkg vaj
  • 1 hagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál currypor
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Vegyél elő egy serpenyőt, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni. A szalonnát kockázd fel, a serpenyőben kevés olajon süsd ropogósra, majd szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, várj egy percet, amíg a hagyma magába szívja a fűszert, majd add hozzá a rizst, és forgasd össze.

 

Tedd vissza a tűzre, öntsd fel a borral, várj egy-két percet, amíg elfő, majd add hozzá az alaplevet. Szórd meg sóval és borssal, még egyet keverj rajta, rakd ki a tetejét a baconnel, majd takard le, és told 180 fokos sütőbe 20 percre, amíg a rizs megpuhul, a folyadék egy részét magába szívja, de az állaga még krémes marad.

A rizs egy finom virslis, tojásos saláta alapjaként is jól fog esni.

Bőséges rizssaláta sok zöldséggel és tojással: ebédként is helytáll

A kiadós rizses lakoma melegen és hidegen kínálva is jólesik, próbáld ki te is ezt az izgalmas receptet!

Elolvasom

Kép: Karisssa / Getty Images

Ezt is szeretjük