Baconnel sült, krémes rizs a sütőből: hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét
Készíts tepsiben sült rizst ropogós baconkockákkal megszórva!
Egészen új világok nyílhatnak meg előtted, ha a rizst formabontó módon, tepsiben sütöd készre. A tetejére tegyél ropogósra sült szalonnát: tökéletes erre a bacon, de ha jobban szereted, kolozsvári szalonnát is használhatsz hozzá. A rizs típusa sem mindegy: legjobb a rizottórizs, amelytől igazán krémes lesz a fogás állaga.
Tepsiben sült baconös rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizottórizs
- 25 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna
- 7 dl alaplé
- 2.5 dkg vaj
- 1 hagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál currypor
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Vegyél elő egy serpenyőt, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni. A szalonnát kockázd fel, a serpenyőben kevés olajon süsd ropogósra, majd szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, várj egy percet, amíg a hagyma magába szívja a fűszert, majd add hozzá a rizst, és forgasd össze.
Tedd vissza a tűzre, öntsd fel a borral, várj egy-két percet, amíg elfő, majd add hozzá az alaplevet. Szórd meg sóval és borssal, még egyet keverj rajta, rakd ki a tetejét a baconnel, majd takard le, és told 180 fokos sütőbe 20 percre, amíg a rizs megpuhul, a folyadék egy részét magába szívja, de az állaga még krémes marad.
A rizs egy finom virslis, tojásos saláta alapjaként is jól fog esni.
Bőséges rizssaláta sok zöldséggel és tojással: ebédként is helytáll
A kiadós rizses lakoma melegen és hidegen kínálva is jólesik, próbáld ki te is ezt az izgalmas receptet!
ElolvasomKép: Karisssa / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció