Tele van rostokkal, és feltölt energiával: így készíthetsz palacsintát teljes kiőrlésű lisztből
Ha teljes kiőrlésű lisztből készíted a palacsintát, már tettél valamit az egészségedért.

A teljes kiőrlésű liszt abban különbözik a hagyományos, fehér változattól, hogy megtalálható benne a búzához tartozó magbél, csíra és korpa is. Rendszeres fogyasztása csökkenti a rák és a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Készíts belőle finom, pufi palacsintát!
Teljes kiőrlésű palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet keverd el a citromlével egy nagy tálban., és hagyd állni öt percig. Közben a lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport, a sót, a fahéjat és a szódabikarbónát. A vajat olvaszd fel. A citromos tejhez keverd hozzá a tojást, a juharszirupot vagy mézet és az olvasztott vajat, majd forgasd össze a száraz hozzávalókkal. Hagyd állni öt percig, ezután evőkanállal adagolj belőle palacsintákat forró olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd ki őket.
Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat
Pofonegyszerűen készül a csupa csoki kuglóf, a csokoládé a tésztában és a fényes mázban is helyet kap.
ElolvasomKép: Arx0nt / Getty Images