Tele van rostokkal, és feltölt energiával: így készíthetsz palacsintát teljes kiőrlésű lisztből

Ha teljes kiőrlésű lisztből készíted a palacsintát, már tettél valamit az egészségedért.

Palacsinta teljes kiőrlésű lisztből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A teljes kiőrlésű liszt abban különbözik a hagyományos, fehér változattól, hogy megtalálható benne a búzához tartozó magbél, csíra és korpa is. Rendszeres fogyasztása csökkenti a rák és a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Készíts belőle finom, pufi palacsintát!

Teljes kiőrlésű palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverd el a citromlével egy nagy tálban., és hagyd állni öt percig. Közben a lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport, a sót, a fahéjat és a szódabikarbónát. A vajat olvaszd fel. A citromos tejhez keverd hozzá a tojást, a juharszirupot vagy mézet és az olvasztott vajat, majd forgasd össze a száraz hozzávalókkal. Hagyd állni öt percig, ezután evőkanállal adagolj belőle palacsintákat forró olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd ki őket.

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Pofonegyszerűen készül a csupa csoki kuglóf, a csokoládé a tésztában és a fényes mázban is helyet kap.

Elolvasom

Kép: Arx0nt / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük