Téli, ínyenc zöldségleves: jóllaksz tőle, és felturbózza az immunrendszeredet
Minél többféle zöldséget raksz bele, annál finomabb lesz ez az ízekben gazdag leves.

zoldsegleves-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Télen mi esne jobban egy nagy tányér forró levesnél? Zöldségszegény időszakban különösen jól jön. Ha nem egyszerre öntöd fel vízzel a zöldségeket, hanem kicsit megfuttatod az olajon, sokkal finomabb lesz. Olyan gazdag, hogy külön levesbetétet sem kell hozzá főzni. 

Téli zöldségleves

Hozzávalók:

  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 bögre borsó
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra, hogy egyszerre puhuljanak. Hevíts egy lábosban olajat, és dobd rá a borsót kivéve az összes zöldséget. Kevergetve süsd három-négy percig, majd öntsd fel két és fél liter vízzel. Fűszerezd sóval, borssal, és morzsold  bele a leveskockát.

Fedd le, és főzd puhára a zöldségeket körülbelül 20 perc alatt. Az utolsó pár percben dobd hozzá a borsót is. Közben kóstolgasd, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Végül az aprított petrezselymet is tedd hozzá. Forrald még egy-két percig, majd forrón tálald. 

A zöldséglevest felturbózhatod csirkével is. Próbáld ki csípősen, gyömbérrel, kurkumával és chilivel is!

Ezt is szeretjük