Téli, ínyenc zöldségleves: jóllaksz tőle, és felturbózza az immunrendszeredet
Minél többféle zöldséget raksz bele, annál finomabb lesz ez az ízekben gazdag leves.

zoldsegleves-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen mi esne jobban egy nagy tányér forró levesnél? Zöldségszegény időszakban különösen jól jön. Ha nem egyszerre öntöd fel vízzel a zöldségeket, hanem kicsit megfuttatod az olajon, sokkal finomabb lesz. Olyan gazdag, hogy külön levesbetétet sem kell hozzá főzni. 

Téli zöldségleves

Hozzávalók

  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 bögre borsó
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra, hogy egyszerre puhuljanak. Hevíts egy lábosban olajat, és dobd rá a borsót kivéve az összes zöldséget. Kevergetve süsd három-négy percig, majd öntsd fel két és fél liter vízzel. Fűszerezd sóval, borssal, és morzsold  bele a leveskockát.

Fedd le, és főzd puhára a zöldségeket körülbelül 20 perc alatt. Az utolsó pár percben dobd hozzá a borsót is. Közben kóstolgasd, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Végül az aprított petrezselymet is tedd hozzá. Forrald még egy-két percig, majd forrón tálald. 

A zöldséglevest felturbózhatod csirkével is. Próbáld ki csípősen, gyömbérrel, kurkumával és chilivel is!

Ezt is szeretjük